DOC

Over its hundred-year history this award, whose purse is

By Wendy Porter,2014-07-15 07:22
9 views 0
Over its hundred-year history this award, whose purse is

    Folly & Glory SEED 3: 1

    1. In the first chapter of this work, the author recalls letters exchanged in 1797 between Goethe and Schiller on the "retarding element" in Homeric literature. The last chapter focuses on Virginia Woolf's To the Lighthouse and is

    often published independently under the title The Brown Stocking. Throughout the work the author seeks to trace the

    development of realism in literature and claims that modern realism was born in the character Julien Sorel. Named for the concept which Aristotle contrasted to diegesis --for 10 points-- name this history of representation in literature by Erich Auerbach.

    Answer: Mimesis

    2. Mademoiselle Reisz's playing of Chopin's preludes help prompt this protagonist to move from her house on Esplanade Street to a cottage. She celebrates her move and birthday by hosting a party attended by the Highcamps, the Ratignolles, and Alcee. Despite her new freedom, the absence of Robert LeBrun dampens her mood and his subsequent departure prompts her to return to Grande Isle and drown herself For 10 points--, identify this protagonist of Kate Chopin's Awakening.

    Answer: Edna Pointellier (Accept Either)

    3. After the protagonist of this work kills the sorcerer Ardan Canile, his sister Arcabonne seeks revenge. However, she is defeated due to the intervention of the good sorceress Urganda, who hooks the title character up with his love, Oriane, The title character inspired dozens of sequels and an opera by Handel, and he was praised by Don Quixote as being ―the greatest knight who ever lived.‖ For10 points-- name this epic novel of the fourteenth century,

    compiled by Garci Rodríguez de Montalvo and attributed to the Galician knight Joao de Lobeira. Answer: Amadis of Gaul or Amadis de Gaula or Amadis de Gaule

    4. This play is resolved after the character Jasper feigns death, impersonates his own ghost, scares his master, and wins the hand of his master's daughter Luce. The play was a burlesque of Heywood's Four Prentices of London and

    begins with a grocer and his wife entering the theater to see The London Merchant and insisting their boy Ralph

    (Rafe) have a part in the production. For 10 points-- name this drama by Beaumont and Fletcher named for the object depicted on Ralph's shield.

    Answer: Knight of the Burning Pestle

    5. The first story in this collection, ―Children of the Sea,‖ examines a pair of lovers separated by the tyranny of their country’s government through love letters. A girl named Lamort helps an American journalist find her missing mother in ―The Missing Peace,‖ but they are almost shot when they witness soldiers dragging a dead body into a

    graveyard. The last story is ―Caroline’s Wedding‖ features a mother in America trying to deal with her daughter marrying a Bahamian outside of the church. Comprised of 9 stories in all, For 10 points-- name this collection by Edwidge Danticat, which takes its name from the typical greeting that precedes stories told by native Haitians. Answer: Krik? Krak!

    6. The protagonist of this novel accompanies Squire Genesir to a "tea meeting" where she recognizes her affinity with her native people. Her adopted parents, the Craigs, desire her to marry Herald Day, a theological student from Jubilee, but she decides to marry Hopping Dick, a local womanizer. After Hopping converts to Christianity, she marries Jubban and has a son named Jordan whom she raises with a mixture of European and native Jamaican values. For 10 points--, identify this work about Bita Plant, a novel by Claude McKay.

    Answer: Banana Bottom

    7. At the end of this novel, which spans the years between 1912 and 1922, the protagonist, along with his mistress Aksinia, attempts to escape and she is shot. In the course of the novel the protagonist is faced with a number of other deaths: his sister-in law commits suicide; his wife dies after an abortion; and his father dies of typhus. The protagonist vacillates in his allegiance to the red and white political factions of his country. Set in the village of Tatarsk and centering on Grigorii Melekhov --for 10 points-- name this novel whose story was continued in The

    Virgin Soil Upturned by Mikhail Sholokhov.

    Answer: Silent Don OR Tikhy Don

    Do NOT ACCEPT: And Quiet Flows the Don OR The Don Flows Home to the Sea

    Folly & Glory SEED 3: 2

    8. Pinhas, one of the characters created by this man, is described as having ―One small eye and one big eye.‖ His autobiography, subtitled ―Scenes from my childhood‖ is entitled The Great Fair. Other characters in his broad

    repertoire include Menahem-Mendl and the Cantor’s son, Mottel, the latter of whom was recreated as a tailor in a

    compilation of this man’s work centered around another of his characters, a dairyman named Tevye. For 10 points--

    name this paragon of Yiddish literature whose tales were adapted into the musical Fiddler on the Roof.

    Answer: Sholom Aleichem (accept: Sholom Rabinowitz)

    9. In the first chapter of this novel, the protagonists are harassed by a comb-seller on a train to an unnamed coastal city. The train is stopped after several people are found on the tracks attempting suicide in response to the national emergency. Ishvar Doji and his nephew Omprakash flee their lower-caste origins and join the naïve college student Maneck Kolah in boarding with the widowed seamstress Dina Dalal. For 10 points-- name this novel by Rohinton Mistry about the aftermath of a state of emergency called by Indira Gandhi.

    Answer: A Fine Balance

10. Five years after using an American teaching stint as the basis for the novel One Fat Englishman, this author used

    the pseudonym Robert Markham for his novel Colonel Sun. A story about the arrival of Alun and Rhinannon

    Weaver and its effect on Malcolm, Peter and Charlie is explored in the Booker Prize winning Old Devils. Sometimes

    associated poetically with the angry young men --for 10 points-- name this English author, whose most famous protagonist is Jim Dixon.

    Answer: Kingsley Amis

    11. In line 74 of The Wasteland Eliot alludes to a famous dirge by Cornelia over the death of her son Marcello from Act V, Scene 4 of this play. Marcello is the brother of Flamineo and kills him after the trial of his older brother Vittoria who aids in the seduction of Isabella by Brachiano, the duke of Florence. For 10 points-- name this tragedy by John Webster.

    Answer: White Devil or White Divel or Vittoria Corombona

    12. The title character of this work witnesses the execution of Cutwolfe who confessed to murdering the bandit who led an assault on Heraclide de Imola and the protagonist's mistress months before. Upon arrival in Venice, a courtesan named Tabitha attempts to kill the protagonist who has switched identities with the Earl of Surrey. Later while searching for his mistress Diamante, the protagonist falls through a cellar door and discovers her having sex. For 10 points-- name this early English picaresque centering on Jack Wilton by Thomas Nashe. Answer: Unfortunate Traveler

    13. While boating, the protagonist of this novel prevents the capsizing of the boat of Lucy Desborough, whose uncle owned a farm next to the grounds of Raynham Abbey. Years earlier the protagonist paid Tom Bakewell to set the uncle's hayricks afire after he and his friend Ripton Thompson were chased away after shooting a pheasant on the uncle's property. Eventually against the wishes of his father Austin, the protagonist marries Lucy, but intrigue comes between them and she dies following news that Lord Mountfalcon injured her husband in a duel. For 10 points-- name this novel in which George Meredith details the Ordeal of the protagonist.

    Answer: Ordeal of Richard Feveral

    14. A collection entitled "Journey into a dustless realm" was released to honor the seventieth birthday of this poet, who once claimed to ―represent the tragedy of the Jewish people.‖ Drawing from the tradition of mystic Jakob Böhme, Nobel laureate Selma Lagerlöf was her frequent correspondent and assisted her escape from Nazi Germany. The author of works such as "O the Chimneys" and "In the habitations of Death" --for 10 points-- name this German author who shared the Nobel Prize in 1966 with Yosef Agnon.

    Answer: Nelly Sachs

    Folly & Glory SEED 3: 3

    15. The song ―My True love hath my heart‖ was included with this 1580 prose work whose author began it as an amusement for his sister, the countess of Pembroke. The plot begins when Musidorus and Pyrocles are shipwrecked. In the drama Philastor, Beaumont and Fletcher based the character Bellario on Zelmane, the woman whom Pyrocles disguises himself as in order to win the hand of Philoclea. Finally resolved after the death and resurrection of the father of Philoclea and king of the namesake pastoral region --for 10 points-- name this 17th century prose romance by Philip Sidney.

    Answer: “Arcadia”

16. His God Knows is a modern version of the King David story while No Laughing Matter with Speed Vogel

    details his battle with Guillain-Barre' syndrome. His latest book was Portrait of An Artist as An Old Man while his

    autobiographical Now and Then tells of Coney Island in the 1920s. His opposition to the Vietnam War is expressed in his play within a play We Bombed in New Haven but he is better know for novels such as Good as Gold. For 10

    points-- name this author of Catch-22.

    Answer: Joseph Heller

    17. ―Shall I strew on thee rose or rue or laurel,‖ opens a poem of this title dedicated to the memory of French poet. Another work uses this title and requests ―Row us out from Desenzano, to your Sirmione row!‖ Both works draw on sta first century B.C. poet who in his 101 poem mourns the loss of a brother. Used in the titles of works by

    Swinburne and Tennyson --for 10 pointsgive this Latin phrase which was first used by Catullus and which is often translated ―Hail and Farewell.‖

    Answer: Ave Atque Vale

    18. The last component of this collection is the sonnet, ―I Shall Forget You Presently.‖ Another component is the two line poem, "Safe upon the solid rock the ugly houses stand: / Come and see my shining palace built upon the sand!" The collection's author, whose poetry Thomas Hardy once claimed was one of two notable American attractions, is perhaps most famous for the collection's first component which speaks of the lovely light of the poet's candle. For 10 points-- name this Pulitzer winning collection of Edna St. Vincent Millay.

    Answer: A few figs from thistles

    19. The main family from this novel is under house arrest in Santa Fe, and after being expelled from Santa Fe, they are forced to march across the desert to Vera Cruz. Jim Snow, the Sin Killer, plans on rescuing his wife Tasmin from the group. Including an account of the Alamo and Texas characters such as Kit Carson and Tom Fitzpatrick, For 10 points-- name this forth and final volume in the Berrybender Narratives, the most recent release of Larry

    McMurtry.

    Answer: Folly and Glory

    20. Franklin Pierce Adams wrote a take off of this poem parodying Freud. The line "Not enjoyment, and not sorrow, is our destined end or way,‖ indicates the poet's disbelief in Epicureanism, while "Life is real - life is earnest - and the grave in not its goal" indicates a belief in eternal life. First published in Knickerbocker Magazine, it later

    appeared in the poet's first published collection, Voices in the Night and its subtitle indicates that it describes "What

    the heart of the young man says‖ to the author. For 10 points--, identify this poem which includes the "Art is long,

    and Time is fleeting," by Longfellow.

    Answer: ―A Psalm of Life”

21. In 1728 Lewis Theobald published a drama called Double Falsehood, which he claimed was a "revised and

    adapted" version of this play. In 2004 Oxford's Burton Taylor Theatre claimed to be producing the first production of this work since its recovery by Charles Hamilton from a manuscript previously attributed to Middleton known as the Second Maiden's Tragedy. Named for the lover of Lucinda in Don Quixote --for 10 points-- name this infamous

    play by Fletcher and Shakespeare which may or may not be extant.

    Answer: Cardenio (prompt before read: Second Maiden's Tragedy)

    Folly & Glory SEED 3: 4

22. Their joint works include The Echo and The Political Greenhouse. Samuel Butler’s Hudibras inspired one of its

    members’s M'Fingal and another individual work was the epic biblical poem, ―The conquest of Canaan.‖ Their most

    famous joint work, which was inspired by the English political satire The Rolliad, was the Anarchiad. Including

    members such as, Lemuel Hopkins, Timothy Dwight, and Joel Barlow, FTP, identify this early American literary group formed at Yale.

    Answer: Harford Wits or Connecticut Wits

23. In one of the stories in this collection Dick feels what he calls the Omne Animal after having sex with Lois in a

    barn. A girl gets a glimpse into her father’s past when they make a sales call to one of his old sweethearts in

    ―Walker Brothers Cowboy.‖ The title story of the collection concerns a piano recital whose unexpected star is a mildly retarded girl who plays the title piece of music to the joy of those around her. For 10 points-- name this collection of short stories set in western Ontario by Alice Munro.

    Answer: Dance of the Happy Shades

24. In the American Grain is a collection of his essays, while Spring and All is a collection of mixed poetry and

    prose. His marriage was the subject of ―Asphodel, that Greeny Flower‖ while his short stories are published in The

    Edge of the Knife and Life Along the Passaic River. He invented the "triadic" or "stepped line" while working on his

    most famous work, and wrote the poetry collections including The Desert Music and Pictures from Brueghel, For 10

    points-- name this poet of Paterson.

    Answer: William Carlos Williams

25. This author wrote a children's book, The Lost Zoo, and explored the role of the church in his only novel, One

    Way to Heaven. He dedicated the poem "Heritage" to his friend Harold Jackman and explored a similar theme in "The Shroud of Color." His first poetry collection, which included "Tableau," was more successful than his second, Copper Sun, despite its inclusion of his best-known work. For 10 points-- name this Harlem Renaissance poet of "Yet I do Marvel" and "Ballad of the Brown Girl."

    Answer: Contee Cullen

    26. In a 1988 novel Susan Barton becomes entangled in the fictional world of this author. He wrote a mock-Pindaric ode ―Hymn to Pillory‖ while in prison for a ruthless satire of the high Anglican Tories, ―The Shortest Way with Dissenters.‖ A 1724 novel explored the life of fortunate mistress, Mademoiselle Beleau, while some claim that the first English novel was his adaptation of a story of Alexander Selkirk. For 10 points-- name this English author of Roxana and Robinson Crusoe.

    Answer: Daniel DeFoe or Daniel Foe (FYI: Foe was his family name; 'De' was added as a nom de plume)

27. After the first performance of this drama, its author circulated the Excuse to Ariste in response to criticism. The

    central quarrel of the play is begun by an argument over the tutelage of the King’s son, but in the span of a day eventually leads to the title character fighting two duels, one against Don Sanche and one against Don Gomes, respectively the suitor and father of his beloved, Chimene, and leading a nighttime raid against the moors that earns him the titular distinction. FTP name this 1636 play about Don Rodrigue, the most famous work of Pierre Corneille. Answer: Le Cid

    28. The most infamous line in this drama occurred after the widow Quin asks for some starch and Margaret replies, "And you without a white shift or a shirt in your whole family since the drying of the flood. I’ve no starch for the

    like of you." Margaret is the play's protagonist's second cousin and he wins her hand in marriage in a mule race after his arrival in Mayo. Centering on the patricidal Christy Mahon whose nickname gives the play its title --for 10 points-- name this J.M. Synge drama whose reference to a women's undergarment caused a riot. Answer: Playboy of the Western World (FYI: a shift is a woman's chemise)

    Folly & Glory SEED 3: 5

    29. The author of this novel famously used a colored chart to distinguish between its present, reflective, and symbolic elements. One of its major themes is the contrast between the buffaloes and the lambs, whose conflict thculminates on September 6, 1958 in the attempted shooting of a military officer with a Nazi past. In three

    successive generations members of the central family build, destroy, raze, and then resurrect the St. Anton abbey. For 10 pointsname this work centering on the Fähmel family by Heinrich Böll.

    Answer: Billiards at Half Past Nine or Billiard um halbzehn

    30. In Hamlet, Rosencrantz's line "O, there has been much throwing about of brains." makes reference to this tumultuous episode that was ended in 1604 when one principal dedicated his The Malcontent to another. The

    squabble reached its height with the publication of Cynthia's Revels that was in reply to Jack Drum's Entertainment,

    which was in response to Every Man Out of His Humour that in turn was written to counter the work that started it

    all, the Histrio-mastix. For 10 points-- name this Elizabethan dramatic quarrel between rival children's companies represented by Thomas Dekker, John Marston, and Ben Jonson.

    Answer: War of the Theatres

31. This author explains his rejection of Christianity in the work Pastor Sang and in reaction to his countrymen’s

    drama, Brand, he wrote the Fishermaiden. The suicide of Ole Richter forms the background of the drama Paul

    Lange and Tora Parsberg and during a self-imposed exile he wrote The Bankrupt and The Editor. The 1857

    successor of Ibsen as artistic director at the Bergen Theatre --for 10 points-- name this Nobel Laureate whose ―Yes,

    We Love This Land‖ is the national anthem of Norway.

    Answer: Bjørnstjerne Bjørnson

    32. In a public display of charity, Mrs. Poulteney takes in the title character of this novel that is set near Wessex in Lyme Regis. During a walk with his fiancé Ernestina, the protagonist, who is a baronet’s nephew and an amateur paleontologist, meets the title character and becomes infatuated with her. After she vanishes, the protagonist searches for her for twenty months and when he finds her, the author offers multiple conclusions to the novel. Sarah Woodruff is --for 10 points-- what titular female in a 1967 pseudo-Victorian novel by John Fowles? Answer: The French Lieutenant’s Woman

    33. Descriptions of the setting in this novel liken it to Xibalba, the Quiche version of the underworld. Originally intended to be a short story called The Political Beggers, it was expanded into a novel over 24 years. A group of

    grotesque peasants lead by El Mosco acts as a chorus in the first part of this novel, which begins with the murder of Colonel Parrales Sonriente by a semi-retarded beggar named Pelele. The title character uses this crime to clean the ranks of his military of possible dissenters, accusing each in turn of the crime including his right hand man and best friend, Miguel Cara de Angel. For 10 points-- name this novel about a ruthless dictator by Miguel Angel Asturias. Answer: El Senor Presidente or The President

    34. One side plot of this novel concerns Gaffer's daughter's courtship by two suitors. An heir, who is being blackmailed by the taxidermist Venus and peddler Wegg, hires the lawyer Mortimer Lightwood to investigate the death of his employee and benefactor. Eventually Lightwood and his client Boffin learn that the mysterious Rokesmith, who is romantically involved with Bella Wilfer, is actually Hanford and that the central character is not really dead. For 10 points-- name this last of Dickens’ completed novels, whose title character is John Harmon.

    Answer: Our Mutual Friend

35. The title character drops his copy of Caesar's Commentaries and considers himself only a blunt soldier. He

    enlists his friend John's help, but this results in John contemplating returning to England and the title character returning from the warpath with a savage's head. John finally marries after the title character is rumored dead from a poisoned error. For 10 points--, identify this poem where Pricilla rejects a proposal, a work by Longfellow. Answer: ―The Courtship of Miles Standish”

    Folly & Glory SEED 3: 6

    36. In the first scene of this play, a slave tells another about a dream in which a whale is yelling at some sheep dressed in cloaks. Those slaves, Sosias and Xanthus, assist in a ruse in which two men dressed as dogs argue over the theft of some Sicilian cheese in front of the title characters, who act as the jury. The basis for Racine’s only comedy, The Litigants, --for 10 pointsname this Aristophanes work satirizing the Athenian justice system.

    Answer: The Wasps

    37. In the 107th line of this poem, the lead male character sings the song ―Tirra lirra, tirra lirra.‖ That character stands amongst "fields of barley and of rye / That clothe the wold and meet the sky" on the bank of the river lie. The author claimed that basis of the poem was the Italian tale which centered on a fair maid who wove portraits based on a mirror's reflection. Originally published in 1832 and greatly altered ten years later, --for 10 points-- name this poem in which the story of Launcelot and Elaine is told by Tennyson.

    Answer: “Lady of Shallot”

    38. He is a "beautiful, brainless guy" from around Reading, PA who eventually dies in a Florida intensive cardiac care unit with his final words being "Enough. Maybe. Enough." He has an affair with Thelma, who later dies with lupus. He love kitchen appliances, and was once a demonstrator of MagiPeel Peeler. His son, Nelson, is a cocaine addict. His wife, Janice, marries his high-school enemy Ronnie after his death. He fells his life is peaked at 18 when he was a high school basketball star. FTP, identify this protagonist who runs, is rich, and is at rest in John Updike novels.

    Answer: Harry “Rabbit” Angstrom (accept both/either Rabbit or Angstrom, Harry is optional)

39. Sir William Jones first translated this author’s works into English in 1789. The two theorized dates for his death

    are over 400 years apart, and one rumor holds that a Sri Lankan courtesan killed him. He traced a line of kings in The Dynasty of Raghu, while his incomplete eight-canto epic, the Kumarasambhava, deals with the marriage of

    Shiva and Parvati. One of his plays deals with the king Dushyanta and a lost ring that reminds him of his love. For 10 points-- name this author of the Sanskrit drama The Recognition of Shakuntala.

    Answer: Kalidasa

    40. ―What then can I in my weakness say? What patron shall I call upon?‖ are questions asked by the poet in the middle of this poem which alludes to the prophesies of the Sibyl and King David. The repentance of Dismas and Mary Magdalene is recalled and in the final line the poet requests, "sweet Lord Jesus, grant" me eternal rest. For 10 points-- name this famous Latin hymn written by Thomas of Celaeno and set to music by Berlioz and Verdi. Answer: Dies Iræ

    41. He was a member of "Kelly's Army" which crossed the country but failed to join Coxey's Army. His involvement with the socialist movement is seen in works like The People of the Abyss and The Law of Life. His

    autobiographical Martin Eden is not as well known as the collection Tales of the Far North, which includes stories

    like ―The Son of the Wolf‖ and ―To Build a Fire.‖ For 10 points-- name this American author known for novels like

    Sea Wolf and Call of the Wild.

    Answer: Jack London

    42. One of this author's works begins with the protagonist's funeral in Gibbsville, which was modeled on his hometown of Pottsville. Primarily known for works of short fiction, which he released nearly every Thanksgiving in the last decade of his life, one of his longer works centers on the call girl Gloria Wandrous who was portrayed by Elizabeth Taylor in the film adaptation. For 10 points-- name this American author of Ten North Frederick, Sermons

    and Soda Water, and Butterfield 8.

    Answer: John Henry O’Hara

    Folly & Glory SEED 3: 7

    43. In the later part of novel, the narrator calls an old school friend Siminov and after learning he is planning a farewell party, invites himself. The novel's first part is directed against Nikolay Chernyshevsky's What Is to Be Done?

    The narrator argues against the possibility of free will and the ability to build a utopian society. Throughout the second part, the narrator becomes fixated on an army officer who bumps into him and is left unsatisfied by his interaction with the prostitute Liza. Named for the place of alienation in which the narrator resides --for 10 points-- name this Dostoevsky tome.

    Answer: Notes from the Underground OR Zapiski iz podpolya OR Letters from the Underworld

    44. Chapters in this novel feature the title character ―In the Dismal Swamp,― ―On a Field Trip‖ and ―In the Country.‖ The protagonist twists the arm of George Bramhall in a wine cellar, and muses that he is twisting the arms of Desperate, Broken-hearted and Disillusioned-with-tubercular-husband. When the protagonist falls ill he is told he should live in the South Seas and marry a girl ―in whose eyes is an ancient wisdom‖ by his boss, Shrike, while a trip

    to the country is suggested by his girlfriend Betty. FTP name this novel about a disillusioned advice columnist by Nathaniel West.

    Answer: Miss Lonelyhearts

    45. His wife tries to convince him to see Dr. Renshaw while in town for errands and the Waterbury trial, a trip to the A&P, and Liberty Magazine all prompt his fantasies. He almost hits a Buick wile dreaming about being a world-famous surgeon who repairs an anesthetizer on the fly with a fountain pen. A timid middle-aged man dominated by his wife, he imagines himself as a pilot, soldier, and other glamorous occupations. FTP, identify this man whose secret life was written about by James Thurber.

    Answer: Walter Mitty

    46. They live under the rosebush in an electrically lit abode with Justin the sentry guarding the entrance. Transformed by Dr. Shultz, they escape with the help of a fellow captive named Jonathan. They later devise a plan to drug Dragon the cat to help Jonathan's widow move her home in the Fitzgibbon's garden before discovering the Public Health's plan to exterminate them. For 10 points-- name these title animals from a Robert O'Brien children's book who aid Mrs. Frisby.

    Answer: The Rats of NIMH (or the Rats of the National Institute of Mental Health)

47. Edith Sitwell's choice of inclusions for the anthology Wheels was chosen to oppose the "idyllic quietism" of this

    group. Edward Marsh edited the group's second anthology that included ―Seven Seals‖ by D.H. Lawrence and numerous selections from the War Poems of Siegfried Sassoon. Including poets Edmund Blunden, Walter de la

    Mare, and Rupert Brooke --for 10 points-- name this group of twentieth century British poets that took its name from a British King.

    Answer: Georgian Poets

    48. Albrecht Dürer wrote in his diary that he owned a copy of the most famous book about him, the author of which, known only as ―N‖, is thought to be Hermann Bote. According to the book he was born around 1300 in Kneitlingen and baptized thrice, once at the altar, once in a muddy river and again in a warm bath. The Latin phrase Hic Fuit is

    said to have accompanied his namesake sign of an owl and a mirror whenever this character made mischief in an area in which he was not well known. For 10 points-- name this ubiquitous jester of German myth. Answer: Till Eulenspiegel

49. This author, who titled his memoir Flaws in the Glass, failed in an attempt to dramatize Henry James’ Aspern

    Papers. He was contemptuous of his parent's social ambitions and like his character Hurtle Duffield in The

    Vivisector rebelled against the class to which he was born. In his best-known work, which won the inaugural Miles Franklin Award, the German title character attempts to cross the desert of the continent's interior. For 10 points-- name this Australian Nobel laureate and writer of The Aunt’s Story and Voss.

    Answer: Patrick White

50. Her work ―The Will of Change‖ takes it title from the opening line of Charles Olson's The Kingfishers while her

    second book, The Diamond Cutters was published shortly after her marriage to economist Alfred Conrad. Her

    opposition to the Vietnam War is reflected in the poems in Leaflets, including ―Orion‖ and ―Implosions,‖ while her

    long poem ―Sources‖ explores her relationships with her Jewish husband and father. For 10 points-- name this

    modern American female poet of ―Diving into the Wreck.‖

Folly & Glory SEED 3: 8

Answer: Adrienne Rich

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com