DOC

WSET Level 2

By Anne Franklin,2014-11-29 00:35
7 views 0
WSET Level 2

WSET Level 2

1. Where does a red wine get its colour from? C

    a) Artificial colouring. 非自然

    b) The addition of red wine.

    c) The skins of the grapes.

    d) Stainless steel tanks. 不锈钢铁罐

    2. Which is the correct sequence in making RED wine? B a) Fermentation, crushing, pressing, maturation b) Crushing, fermentation, pressing, maturation. 压倒的 发酵 化脓 成熟

    c) Crushing, pressing, fermentation, maturation d) Crushing, fermentation, maturation, pressing

    3. Which one of the following wines should be avoided when serving oily fish? 油腻的C

    a) High acid, low tannin red wines.

    b) Dry, light bodied white wines.

    c) High tannin, full bodied red wines. d) Off-dry, high acid white wines.

4. Wines make from grapes grown in cool regions typically are: A

    a) High acidity

    b) Full bodied

    c) High tannin

    d) High in alcohol

     5. A customer wants to try a new world wine similar to Hermitage. Which of the

    following wine will you recommend?

    a) Central Otago Pinot Noir 中央Otago黑比诺葡萄酒 B

    b) Barossa Valley Shiraz

    c) Napa Valley Cabernet Sauvignon.

    d) Maipo Merlot

    6. In which country is Barolo DOCG produced? A a) Italy.

    b) Spain.

    c) Portugal. 葡萄牙

    d) Greece. 希腊

7. Which grape variety is used to make AC Pouilly-Fumé? C

    a) Riesling.

    b) Sauvignon Blanc.

    c) Sémillon.

d) Chenin Blanc.

8. Bulk/Inexpensive wines in Australia are typically produced in which of the

    following regions? C

    a) New South Wales

    b) South Australia

    c) South Eastern Australia

    d) West Australia

9. Fermentation of white wine is typically at what temperature range? B

    a) 10-15C

    b) 15-20C

    c) 20-25C

    d) 25-30C

10. Using which of the followings will give the best oak flavour? A

    a) Oak barrels 橡木桶

    b) Oak chips 碎屑 薄木片

    c) Oak essence 本质 香气香精

    d) Oak staves 侧板

    11. Which spirit uses the initials VSOP? c a) Vodka.

    b) Gin.

    c) Cognac.

    d) Scotch Whisky.

    12. Medoc is most famous for? a a) Dry red wine

    b) Sweet white wine

    c) Both dry red wine and sweet white wine d) Sparkling wine

13. What style of wine is AC Muscat de Beaumes de Venise? a

    a) Dry fortified white. 加强型白酒

    b) Sweet fortified white.

    c) Dry fortified red.

    d) Sweet fortified red.

    14. Where is Nuits-Saint-Georges? a a) Burgundy.

    b) Bordeaux.

    c) Loire.

d) Rhône.

15. In which country is the region of Marlborough? a

    a) New Zealand.

    b) Australia.

    c) Canada.

    d) South Africa.

    16. Alsace is most famous for? a a) Dry white wine

    b) Sweet white wine

    c) Dry red wine

    d) Sparkling wine

17. Which of the following grape varieties is best for hot region? a

    a) Merlot.

    b) Pinot Noir.

    c) Riesling.

    d) Sauvignon Blanc.

    18. Which of the following regions has the coolest climate;冷气候?? a a) Alsace

    b) Bordeaux

    c) Burgundy

    d) Loire

19. Which gas is given off during alcoholic fermentation? c

    a) Sulphur Dioxide. 二氧化物

    b) Nitrogen Dioxide.

    c) Carbon Dioxide. CO2

    d) Hydrogen Dioxide.

    20. Which one of the following grape varieties is aromatic? aromatic 芳香 a a) Gewurztraminer. ;琼瑶浆?

    b) Nebbiolo.

    c) Cabernet Franc.

    d) Grenache.

21. Which one of the following is CORRECTLY matched? d

    a) Vouvray and Italy. 卢瓦尔

    b) Beaujolais and Bordeaux. c) Meursault and Portugal.

    d) Sangiovese and Chianti Classico.

22. Which of the following grape varieties has the lowest tannin? c

    a) Cabernet Sauvignon

    b) Merlot

    c) Pinot Noir

    d) Shiraz

23. The main different that distinguishes;区别? tank method from traditional method is:

    a) First fermentation in tank b

    b) Second fermentation in tank

    c) Bubbles are being injected into the wine d) The wine is sweet

24. Which of the following wine is likely to benefit the most from bottle aging? b

    a) Beaujolais

    b) Cote-Rotie 罗纳河谷最北端

    c) Sancerre 法国中部卢瓦尔河谷 桑塞尔白

    d) Valpolicella 意大利威尼托 维波利红酒

25. What does the word ‘secco’ mean? b

    a) Sweet.

    b) Dry.

    c) Sparkling.

    d) Medium sweet.

    26. What style of wine would you recommend to match a sour taste dish?;搭配有酸味的菜? c

    a) Aromatic 芳香

    b) Full bodied

    c) High acidity

    d) Low tannin

    27. Casablanca Valley is in which country? b a) Argentina

    b) Australia

    c) Chile

    d) South Africa

28. Which of the following grape variety is not commonly seen in Germany? b

    a) Riesling. 通常

    b) Sauvignon Blanc.

    c) Muller-Thurgau

    d) Silvaner

     品乐塔吉

29. Pinotage is most commonly seen in wines from which country? d

    a) Argentina 阿根廷

    b) Australia

    c) Chile

    d) South Africa

30. Which one of the following is a white grape variety? a

    a) Verdicchio. 维德乔 意大利 Marche 马尔舍

    b) Sangiovese.

    c) Merlot.

    d) Gamay.

    31. Which one of the following is a flavoured spirit? 有味的烈酒 a a) Gin

    b) Rum

    c) Tequila

    d) Vodka. 纯白冷冽的

32. Which is the dominant占优势的?突出的 grape used in making Chateauneuf-du-Pape

    ;罗纳河谷?? a

    a) Grenache

    b) Merlot

    c) Nebbiolo

    d) Syrah

33. Which one of the following is a varietally labelled wine? c

    a) Gevrey-Chambertin. 加有标示的

    b) Pouilly-Fuissé.

    c) Coonawarra Cabernet Sauvignon. d) Saint-Emilion.

    34. What is the main grape used in Rioja? c a) Barbera

    b) Garnacha

    c) Tempranillo

    d) Trebbiano

    35. The sweetness in Sauternes is due to: d a) Interrupting the fermentation b) Use wind dried grapes

    c) Use frozen grapes

    d) Use grapes affected by Noble Rot 使用受贵腐葡萄酒

36. What is the base material used in making Whiskies? b

    a) Grapes

    b) Grains 谷物

    c) Sugar Cane

    d) Vegetables

    37. In which country is the region of Mendoza? d a) USA.

    b) Australia.

    c) Chile.

    d) Argentina.

    38. What style of wine is Asti DOCG? d a) Dry still light wine.

    b) Sweet still light white.

    c) Sparkling dry white.

    d) Sparkling sweet white.

    c 39. To which wine do the initials;最初的? LBV refer把。。。归因于 ? LBV 五年

    a) Madeira.

    b) Sherry.

    c) Port.

    d) Vin Doux Naturels.

40. When tasting a wine, how is acidity identified on the palate? b

    a) By a mouth drying bitter sensation. b) By making your mouth water.

    c) By producing sweet ripe flavours. d) By producing salty tangy flavours.

41. In which region of France would Cabernet Sauvignon be predominantly grown? b

    a) Alsace.

    b) Bordeaux.

    c) Burgundy.

    d) Rhône.

c 42. Which one of the following wines would benefit from being lightly

    chilled?

    a) Ruby Port. RECIOTO DELLA VALPOLICELLA还有AMARONE DELLA VALPOLICELLA

    b) Pauillac.

    c) Valpolicella. 曾经被称为清淡无味的洗车酒。。。反正挑PROSECCO的时候注意看上

面有没有VALDOBBIADENE的字样

    d) Australian Shiraz.

c 43. Piesport is a village in: c 皮斯泊特

    a) Alsace.

    b) Burgundy.

    c) Germany.

    d) Italy.

a 44. Which one of the following wines is likely to be the sweetest? a

    a) Auslese 精选

    b) Kabinett 珍藏

    c) QbA

    d) Spatlese 晚收

45. In which country is Vinho Verde produced? B 青酒 葡萄牙

    a) Spain.

    b) Portugal.

    c) Italy.

    d) Germany.

46. Which region in Australia is best suited for growing Riesling? a

    a) Clare Valley. Eden Valley Riesling

    b) Margaret River. Coonawarra Cabernet Sauvignon c) Rutherglen.

    d) Gisborne.

    47. Solera System;索雷亚分阶式混合法? is the method used to produce: c a) Cognac

    b) Port

    c) Sherry

    d) Whisky

48. The correct order of making traditional method sparkling wine is: b

    a) 2nd fermentation, disgorging, riddling (remuage), bottling b) 2nd fermentation, riddling (remuage), disgorging, bottling c) 2nd fermentation, bottling, riddling (remuage), disgorging d) bottling, 2nd fermentation, riddling (remuage), disgorging

     riddling 筛子

    Remuage 吐渣

    Disgorge 吐出

    b 49. In which country is Sancerre produced? 法国中部卢瓦尔河谷 桑塞尔

    

    a) Hungary.

b) France.

    c) Germany.

    d) Australia.

50. Where is Tuscany located?

    a) A

    b) B

    c) C

    d) D

51. You were offered a bottle of Premier Cru 1999 Pommard. What is the

    most likely colour of the wine? c

    a) Purple 紫色

    b) Ruby 宝石红

    c) Garnet 石榴色

    d) Tawny 黄褐色

52. Which of the following flavour is the LEAST likely to be found in the

    above bottle of Pommard? d

    a) Strawberry 草莓

    b) Vanilla 香草

    c) Plum 李子

    d) Blackcurrant 黑醋栗

    d 53. You were offered a white wine that is gold in colour with a buttery flavour.

    The wine is most likely to be which of the following? a) Riesling from Australia

    b) Chablis

    c) Sauvignon Blanc from New Zealand

    d) Chardonnay from California

54. You see the tasting note “deep purple colour with intense强烈的 fruit

    flavour of

    blackcurrant黑醋栗, blue berry蓝莓, plum李子, and also vanilla香草 and

    coconut椰子 flavour”. This wine ismost likely which of the following? c a) 2001 Cabernet Sauvignon from Napa Valley

    b) 2005 Hermitage

    c) 2005 Shiraz from Barossa Valley

    d) 2006 Nuit St. Geroge

55. You were offered a red wine with high tannin, medium acidity, and deep

    colour intensity. The wine is most likely made from: c a) Merlot

    b) Pinot Noir

    c) Cabernet Sauvignon

d) Granache

    56 Maipo is a wine region in b a) California

    b) Chile

    c) Argentina

    d) Italy

57 Which of the following varieties is widely used to make rose wine due to its

    thin skin? d

    a) Shiraz

    b) Cabernet Sauvignon

    c) Pinotage

    d) Grenache

    58 Which one of the following is paired correctly? a a) Cabernet Sauvignon and Pessac-Leognan

    b) Shiraz and Beaujolais

    c) Merlot and Pommard

    d) Sauvignon Blanc and Meursault

    59 Cork taint软木塞污染 is identified by b a) Vinegar aroma 醋味

    b) Musty aroma 霉味

    c) cloudy appearance 霉点?斑点

    d) flabby taste 不结实的

60 Which of the following production methods is used to make Cava? a

    a) Traditional

    b) Injection

    c) Tank

    d) Transfer

c 61 Which of the following wine is made by Chardonnay? c

    a) Fume Blanc

    b) Pouilly Fume

    c) Pouilly Fussie

    d) Bordeaux AC

62 Vins Doux Naturels (VDN) is a sweet wine made by b

    a) Adding sussreserve 加葡萄汁为提高糖分

    b) Fermentation interruption 中断发酵

    c) Dried grapes 葡萄干

    d) Frozen grapes 结冰的葡萄

WSET Level 2参考答案,1C 2B 3C 4A 5B 6A 7B 8C 9B 10A 11C 12A 13B 14A 15A 16B 17A 18A 19C 20A21D

22C 23B 24B 25B 26C 27C 28D29D 30A31A 32A 33C 34C 35D 36B 37D 38D 39C 40B 41B42C 43C 44A 45B

46A 47C 48B 49B 50?51B 52B 53B 54C55C 56B 57D 58A 59B 60A61C 62B

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com