DOC

2008.6 CET-4

By Charles Austin,2014-03-02 20:59
13 views 0
2008.6 CET-4

20086月大学英语四级考试真题

    Part I Writing (30 minutes)

     Recreational Activities

    1. 娱乐活动多种多样;

    2. 娱乐可能使人们受益;也可能有危害性;

    3. 作为大学生;我的看法。

    Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)

    Media Selection for Advertisements

    After determining the target audience for a product or service, advertising agencies must select the appropriate media for the advertisement. We discuss here major types of media used in advertising. We focus our attention on seven types of advertising: television, newspapers, radio, magazines, out-ofhome, Internet, and direct

    mail.

     Television

    Television is an attractive medium for advertising because it delivers mass audiences to advertisers. When you consider that nearly three out of four Americans have seen the game show Who Wants to Be a Millionaire? You can understand the power of television to communicate with a large audience. When advertisers create a brand, for example, they want to impress consumers with the brand and its image. Television provides an ideal

    vehicle for this type of communication. But television is an expensive medium, and not all advertisers can afford to use it.

    Television‘s influence on advertising is fourfold. First, narrowcasting means that television channels are seen

    by an increasingly narrow segment of the audience. The Golf Channel, for instance, is watched by people who play golf. Home and Garden Television is seen by those interested in household improvement projects. Thus, audiences

    are smaller and more homogeneous(具有共同特点的)than they have been in the past. Second, there is an increase

    in the number of television channels available to viewers, and thus, advertisers. This has also resulted in an increase in the sheer number of advertisements to which audiences are exposed. Third, digital recording devices

    allow audience members more control over which commercials they watch. Fourth, control over programming is being passed from the networks to local cable operators and satellite programmers.

     Newspapers

    After television, the medium attracting the next largest annual ad revenue is newspapers. The New York Times, which reaches a national audience, accounts for $1 billion in ad revenue annually. It has increased its national circulation (发行量) by 40%and is now available for home delivery in 168 cities. Locally, newspapers are the largest advertising medium.

    Newspapers are a less expensive advertising medium than television and provide a way for advertisers to communicate a longer, more detailed message to their audience than they can through television. Given new production techniques, advertisements can be printed in newspapers in about 48 hours, meaning newspapers are also a quick way of getting the message out, Newspapers are often the most important form of news for a local

    community, and they develop a high degree of loyalty from local readers.

     Radio

    Advertising on radio continues to grow. Radio is often used in conjunction with outdoor billboards(广告牌)

    and the Internet to reach even more customers than television. Advertisers are likely to use radio because it is a less expensive medium than television. Which means advertisers can afford to repeat their ads often. Internet companies are also turning to radio advertising. Radio provides a way for advertisers to communicate with audience members at all times or the day. Consumers listen to radio on their way to school or work, at work, on the way home, and in the evening hours.

    Two major changessatellite and Internet radiowill force radio advertisers to adapt their methods. Both of

    these radio forms allow listeners to tune in stations that are more distant than the local stations they could receive in the past. As a result, radio will increasingly attract target audiences who live many miles apart.

     Magazines

    Newsweeklies, women‘s titles, and business magazines have all seen increases in advertising because they attract the high-end market, Magazines are popular with advertisers because of the narrow market that they deliver. A broadcast medium such as network television attracts all types of audience members, but magazine audiences are more homogeneous. If you read Sports Illustrated, for example, you have much in common with the

    magazine‘s other readers. Advertisers see magazines as an efficient way of reaching target audience members.

    Advertisers using the print mediamagazines and newspaperswill need to adapt to two main changes.

    First, the Internet will bring larger audiences to local newspapers. These audiences will be more diverse and geographically dispersed (分散) than in the past. Second, advertisers will have to understand how to use an increasing number of magazines for their target audiences. Although some magazines will maintain national audiences, a large number of magazines will entertain narrower audiences.

     Out-of-home advertising

    Out-of-home advertising, also called place-based advertising, has become an increasingly effective way of

    reaching consumers, who are more active than ever before. Many consumers today do not sit at home and watch

    television. Using billboards, newsstands, and bus shelters for advertising is an effective way of reaching these on-the-go consumers. More consumers travel longer distances to and from work, which also makes out-of-home

    advertising effective. Technology has changed the nature of the billboard business, making it a more effective medium than in the past. Using digital printing, billboard companies can print a billboard in 2 hours, compared with 6 days previously. This allows advertisers more variety in the types of messages they create because they can change their messages more quickly.

     Internet

    As consumers become more comfortable with online shopping, advertisers will seek to reach this market. As

    consumers get more of their news and information from the Internet, the ability of television and radio to get the word out to consumers will decrease. The challenge to Internet advertisers is to create ads that audience members remember.

    Internet advertising will play a more prominent role in organizations‘ advertising in the near future, Internet audiences tend to be quite homogeneous, but small. Advertisers will have to adjust their methods to reach these audiences and will have to adapt their persuasive strategies to the online medium as well.

     Direct mail

    A final advertising medium is direct mail, which uses mailings to consumers to communicate a client‘s message. Direct mail includes newsletters, postcards, and special promotions, Direct mail is an effective way to build relationships with consumers. For many businesses. direct mail is the most effective form of advertising.

    1. Television is an attractive advertising medium in that ____________ .

    A) it has large audiences B) it appeals to housewives

    C) it helps build up a company‘s reputation D) it is affordable to most advertisers

    2. With the increase in the number of TV channels, _________ .

    A) the cost of TV advertising has decreased B) the number of TV viewers has increased

    C) advertisers‘ interest in other media has decreased D) the number of TV ads people can see has increased

    3. Compared with television, newspapers as an advertising medium _______ .

    A) earn a larger annual ad revenue B) convey more detailed messages

    C) use more production techniques D) get messages out more effectively

4. Advertising on radio continues to grow because ________ .

    A) more local radio stations have been set up B) modern technology makes it more

    entertaining

    C) it provides easy access to consumers D) it has been revolutionized by Internet radio 5. Magazines are seen by advertisers as an efficient way to __________ .

    A) reach target audiences B) appeal to educated people C) attract diverse audiences D) convey all kinds

    of messages

    6. Out-of-home advertising has become more effective because _______ .

    A) billboards can be replaced within two hours B) consumers travel more now than ever before C ) such ads have been made much more attractive D) the pace of urban life is much faster nowadays 7. The challenge to Internet advertisers is to create ads that are _______ .

    A) quick to update B) pleasant to look at C) easy to remember D) convenient to access 8. Internet advertisers will have to adjust their methods to reach audiences that tend to be __________ . 9. Direct mail is an effective form of advertising for businesses to develop _______ .

    10. This passage discusses how advertisers select ________ for advertisements.

    Part III Listening Comprehension (35 minutes)

    Section A

    11. A) Give his ankle a good rest B) Treat his injury immediately

     C) Continue his regular activities D) Be careful when climbing steps 12. A) On a train B) On a plane C) In a theater D) In a restaurant 13. A) A tragic accident B) A sad occasion C) Smith‘s unusual life story D) Smith‘s sleeping problem 14. A) Review the details of all her lessons B) Compare notes with his classmates

     C) Talk with her about his learning problems D) Focus on the main points of her lectures 15. A) The man blamed the woman for being careless B) The man misunderstood the woman‘s apology

     C) The woman offered to pay for the man‘s coffee D) The woman spilt coffee on the man‘s jacket 16. A) Extremely tedious B) Hard to understand C) Lacking a good plot D) Not worth seeing twice 17. A) Attending every lecture B) Doing lots of homework

    C) Reading very extensively D) Using test-taking strategies

    18. A) The digital TV system will offer different programs B) He is eager to see what the new system is like

     C) He thinks it unrealistic to have 500 channels D) The new TV system may not provide anything better Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard

    19. A) A notice by the electricity board B) Ads promoting electric appliances

     C) The description of a thief in disguise D) A new policy on pensioners‘ welfare 20. A) Speaking with a proper accent B) Wearing an official uniform

     C) Making friends with them D) Showing them his ID

    21. A) To be on the alert when being followed B) Not to leave senior citizens alone at home

     C) Not to let anyone in without an appointment D) To watch out for those from the electricity board 22. A) She was robbed near the parking lot B) All her money in the bank disappeared

     C) The pension she had just drawn was stolen D) She was knocked down in the post office Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard

    23. A) Marketing consultancy B) Professional accountancy

     C) Luxury hotel management D) Business conference organization

    24. A) Having a good knowledge of its customs B) Knowing some key people in tourism

     C) Having been to the country before D) Being able to speak Japanese

    25. A) It will bring her potential into full play B) It will involve lots of train travel

     C) It will enable her to improve her Chinese D) It will give her more chances to visit Japan

    Section B

    Passage One

    Questions 26 to 28 are based on the passage you have jus heard

    26. A) The lack of time B) The quality of life

    C) The frustrations at work D) The pressure on working families

    27. A) They were just as busy as people of today B) They saw the importance of collective efforts

     C) They didn‘t complain as much as modern man D) They lived a hard life by hunting and gathering

    28. A) To look for creative ideas of awarding employees B) To explore strategies for lowering production costs

     C) To seek new approaches to dealing with complaints D) To find effective ways to give employees flexibility

    Passage Two

    Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard

    29. A) Family violence B) The Great Depression

    C) Her father‘s disloyalty D) Her mother‘s bad temper

    30. A) His advanced age B) His children‘s efforts C) His improved financial condition

    D) His second wife‘s positive influence

    31. A) Love is blind B) Love breeds love

     C) Divorce often has disastrous consequences D) Happiness is hard to find in blended families

    Passage Three

    Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard

    32. A) It was located in a park B) Its owner died of a heart attack

     C) It went bankrupt all of a sudden D) Its potted plants were for lease only

    33. A) Planting some trees in the greenhouse B) Writing a want ad to a local newspaper

    C) Putting up a Going Out of Business sign D) Helping a customer select some purchases

    34. A) Opening an office in the new office park B) Keeping better relations with her company

     C) Developing fresh business opportunities D) Building a big greenhouse of his own

    35. A) Owning the greenhouse one day B) Securing a job at the office park

     C) Cultivating more potted plants D) Finding customers out of town

    Section C

    We‘re now witnessing the emergence of an advanced economy based on information and knowledge. Physical (36) ______ , raw materials, and capital are no longer the key (37) ______ in the creation of wealth. Now, the (38) _____ raw material in our economy is knowledge. Tomorrow‘s wealth depends on the development and exchange of knowledge. And (39) ______ entering the workforce offer their knowledge, not their muscles. Knowledge workers get paid for their education and their ability to learn. Knowledge workers (40) ______ in mind work. They deal with symbols: words, (41) ______ , and data.

    What does all this mean for you? As a future knowledge worker, you can expect to be (42) ______ , processing, as well as exchanging information, (43) ______ , three out of four jobs involve some form of mind work, and that number will increase sharply in the future. Management and employees alike (44) __________ .

    In the new world of work, you can look forward to being in constant training (45) ________ . You can also

    expect to be taking greater control of your career. Gone are the nine-to-five jobs, lifetime security, predictable promotions, and even the conventional workplace, as you are familiar with. (46) _____. And don‘t wait for someone to ―empower‖ you. You have to empower yourself.

    Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)

    Section A

    Questions 47 to 56 are based on the following passage

    Some years ago I was offered a writing assignment that would require three months of travel through Europe. I had been abroad a couple of times, but I could hardly 47 to know my way around the continent. Moreover, my

    knowledge of foreign languages was 48 to a little college French.

    I hesitated. How would I, unable to speak the language, 49 unfamiliar with local geography or transportation

    systems, set up 50 and do research? It seemed impossible, and with considerable 51 I sat down to write a letter

    begging off. Halfway through, a thought ran through my mind: you can‘t learn if you don‘t try. So I accepted the assignment.

    There were some bad 52 . But by the time I had finished the trip I was an experienced traveler. And ever since, I have never hesitated to head for even the most remote of places, without guides or even 53 bookings, confident

    that somehow I will manage.

    The point is that the new, the different, is almost by definition 54 . But each time you try something, you learn,

    and as the learning piles up, the world opens to you.

    I‘ve learned to ski at 40, and flown up the Rhine River in a 55 . And I know I‘ll go on doing such things. It‘s

    not because I‘m braver or more daring than others. I‘m not. But I‘ll accept anxiety as another name for challenge

    and I believe I can 56 wonders.

    A) accomplish B) advanced C) balloon D) claim E) constantly

    F) declare G) interviews H) limited I) manufacture J) moments

    K) news L) reduced M) regret N) scary O) totally

    Section B

    Passage One

    Questions 57 to 61 are based on the following passage

    stGlobal warming may or may not be the great environmental crisis of the 21 century, butregardless of

    whether it is or isn‘t—we won‘t do much about it. We will argue over it and may even, as a nation, make some fairly solemn-sounding commitments to avoid it. But the more dramatic and meaningful these commitments seem, the less likely they are to be observed.

    Al Gore calls global warming an ―inconvenient truth,‖ as if merely recognizing it could put us on a path to a solution. But the real truth is that we don‘t know enough to relieve global warming, and—without major

    technological breakthroughs—we can‘t do much about it.

    From 2003 to 2050, the world‘s population is projected to grow from 6.4 billion to 9.1 billion, a 42% increase. If energy use per person and technology remain the same, total energy use and greenhouse gas emissions (mainly, CO2) will be 42% higher in 2050. But that‘s too low, because societies that grow richer use more energy. We need economic growth unless we condemn the world‘s poor to their present poverty and freeze everyone else‘s living standards. With modest growth, energy use and greenhouse emissions more than double by 2050.

    No government will adopt rigid restrictions on economic growth and personal freedom (limits on electricity usage, driving and travel) that might cut back global warming. Still, politicians want to show they‘re ―doing something.‖ Consider the Kyoto Protocol(京都议定书). It allowed countries that joined to punish those that didn‘t.

    But it hasn‘t reduced CO2 emissions (up about 25% since 1990), and many signatories (签字国)didn‘t adopt tough

    enough policies to hit their 2008-2012 targets.

    The practical conclusion is that if global warming is a potential disaster, the only solution is new technology. Only an aggressive research and development program might find ways of breaking our dependence on fossil fuels or dealing with it.

    The trouble with the global warming debate is that it has become a moral problem when it‘s really an engineering one. The inconvenient truth is that if we don‘t solve the engineering problem, we‘re helpless.

    57. What is said about global warming in the first paragraph?

    A) It may not prove an environmental crisis at all B) It is an issue requiring world wide

    commitments

    C) Serious steps have been taken to avoid or stop it D) Very little will be done to bring it under control

    58. According to the author‘s understanding, what is Al Gore‘s view on global warming?

    A) It is a reality both people and politicians are unaware of

    B) It is a phenomenon that causes us many inconveniences

    C) It is a problem that can be solved once it is recognized

    D) It is an area we actually have little knowledge about

    59. Greenhouse emissions will more than double by 2050 because of _________ .

    A) economic growth B) wasteful use of energy

    C) The widening gap between the rich and poor D) the rapid advances of science and technology

    60. The author believes that, since the signing of the Kyoto Protocol, _________ .

    A) politicians have started to do something to better the situation

    B) few nations have adopted real tough measures to limit energy use

    C) reductions in energy consumption have greatly cut back global warming

    D) international cooperation has contribute to solving environmental problems

    61. What is the message the author intends to convey?

    A) Global warming is more of a moral issue than a practical one

    B) The ultimate solution to global warming lies in new technology

    C) The debate over global warming will lead to technological breakthroughs

    D) People have to give up certain material comforts to stop global warming

    Passage Two

    Questions 62 to 66 are base on the following passage

    Someday a stranger will read your e-mail without your permission or scan the Websites you‘ve visited. Or perhaps someone will casually glance through your credit card purchases or cell phone bills to find out your shopping preferences or calling habits.

    In fact, it‘s likely some of these things have already happened to you. Who would watch you without your permission? It might be a spouse, a girlfriend, a marketing company, a boss, a cop or a criminal. Whoever it is,

    stthey will see you in a way you never intended to be seen-the 21 century equivalent of being caught naked.

    Psychologists tell us boundaries are healthy, that it‘s important to reveal yourself to friends, family and lovers

    in stages, at appropriate times. But few boundaries remain. The digital bread crumbs (碎削) you leave everywhere

    make it easy for strangers to reconstruct who you are, where you are and what you like. In some cases, a simple Google search can reveal what you think. Like it or not, increasingly we live in a world where you simply cannot keep a secret.

    The key question is: Docs that matter?

    For many Americans, the answer apparently is ―no.‖

    When opinion polls ask Americans about privacy, most say they are concerned about losing it. A survey found an overwhelming pessimism about privacy, with 60 percent of respondents saying they feel their privacy is

―slipping away, and that bothers me.‖

    But people say one thing and do another. Only a tiny fraction of Americans change any behaviors in an effort

    to preserve their privacy. Few people turn down a discount at tollbooths (收费站) to avoid using the EZ-Pass system that can track automobile movements. And few turn down supermarket loyalty cards. Privacy economist

    Alessandro Acquisti has run a series of tests that reveal people will surrender personal information like Social

    Security numbers just to get their hands on a pitiful 50-cents-off coupon (优惠券)

    But privacy does matter-at least sometimes. It‘s like health: When you have it you don‘t notice it. Only when

    it‘s gone do you wish you‘d done more to protect it.

    st62. What does the author mean by saying ―the 21 century equivalent of being caught naked‖(Lines 3-4, Para. 2)?

    A) People‘s personal information is easily accessed without their knowledge

    stB) In the 21 century people try every means to look into others‘ secrets

    C) People tend to be more frank with each other in the information age

    D) Criminals are easily caught on the spot with advanced technology

    63. What would psychologists advise on the relationships between friends?

    A) Friends should open their hearts to each other B) Friends should always be faithful to each other

    C) There should be a distance even between friends D) There should be fewer disputes between friends

    64. Why does the author say ―we live in a world where you simply cannot keep a secret‖ (Line 5, Para. 3)?

    A) Modern society has finally evolved into an open society

    B) People leave traces around when using modem technology

    C) There are always people who are curious about others‘ affairs

    D) Many search engines profit by revealing people‘s identities

    65. What do most Americans do with regard to privacy protection?

    A) They change behaviors that might disclose their identity

    B) They use various loyalty cards for business transactions

    C) They rely more and more on electronic devices

    D) They talk a lot but hardly do anything about it

    66. According to the passage, privacy is like health in that ________ .

    A) people will make every effort to keep it B) its importance is rarely understood

    C) it is something that can easily be lost D) people don‘t cherish it until they lose it

    Part V Cloze (15 minutes)

    Universities are institutions that teach a wide variety of subjects at advanced levels They also carry out

    research work aimed 67 extending man‘s knowledge of these subjects. The emphasis given to each of these

    functions 68 from university to university, according to the views of the people in 69 and according to the

    resources available. The smaller and newer universities do not 70 the staff or equipment to carry out the 71 research projects possible in larger institutions 72 most experts agree that some research activity is 73 to keep the

    staff and their students in 74 with the latest developments in their subjects.

    Most students attend a university mainly to 75 the knowledge needed for their chosen 76 . Educationists

    believe that this aim should not be the 77 one. Universities have always aimed to produce men and women 78 judgment and wisdom as well as knowledge. For this reason, they 79 students to meet others with differing 80 and

    to read widely to 81 their understanding in many fields of study. 82 a secondary school course, a student should be interested enough in a subject to enjoy gaining knowledge for its own 83 . He should be prepared to 84 sacrifices

    to study his chosen 85 in depth. He should have an ambition to make some 86 contribution to man‘s knowledge.

    67. A) at B) by C) to D) in

    68. A) turns B) ranges C) moves D) varies

    69. A) prospect B) place C) control D) favor 70. A) occupy B) possess C) involve D) spare 71. A) maximum B) medium C) virtual D) vast 72. A) But B) As C) While D) For 73. A) natural B) essential C) functional D) optional 74. A) coordination B) accordance C) touch D) grasp 75. A) acquire B) accept C) endure D) ensure 76. A) procession B) profession C) possession D) preference 77. A) typical B) true C) mere D) only 78. A) with B) under C) on D) through 79. A) prompt B) provoke C) encourage D) anticipate 80. A) histories B) expressions C) interests D) curiosities 81. A) broaden B) lengthen C) enforce D) specify 82. A) Amid B) After C) Over D) Upon 83. A) object B) course C) effect D) sake 84. A) take B) make C) suffer D) pay 85. A) field B) scope C) scope D) goal 86. A) radical B) truthful C) meaningful D) initial Part VI Translation (15 minutes)

    87. Our efforts will pay off if the results of this research ___________ (能应用于新技术的开发) 88. I can’t boot my computer now. Something _____________ (一定出了毛病) with its operation system. 89. Leaving one’s job, ____________ (不管是什么工作), is a difficult change, even for those who look forward to

    retiring.

    90. _________________ (与我成长的地方相比)this town is more prosperous and exciting. 91. ___________________ (直到他完成使命)did he realize that he was seriously ill. 答案?

    Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

    1. A 2.D 3.B 4.C 5.A 6.B 7.C

    8. quite homogeneous, but small 9. relationships with consumers 10. the appropriate media Part III Listening Comprehension

    Section A

    11.A 12.C 13.B 14.D 15.D 16.B 17.A 18.D 19.C 20.D 21.C 22.C 23.A 24.D

    25.B

    Section B

    26.A 27.A 28.D 29.B 30.B 31.B 32.B 33.C 34.C 35.A Section C

    36.labor 37. ingredients 38. vital 39.individuals 40. engage 41.figures 42.generating

    43.Currently

    44. will be making decisions in such areas as product development, quality control, and customer satisfaction 45. to acquire new skills that will help you keep up with improved technologies and procedures 46. Don’t expect the companies will provide you with a clearly defined career path Part IV Reading Comprehension (Reading In Depth)

Section A

    47.D 48.H 49.O 50.G 51.M 52.K 53.B 54.N 55.C 56.A Section B

    57.D 58.C 59.A 60.B 61.B 62.A 63.C 64.B 65.D 66.D Part V Cloze

    67.A 68.D 69.C 70.B 71.D 72.A 73.B 74.C 75.A 76.B 77.D 78.A 79.C 80.C 81.A 82.A 83.D 84.B 85.A 86.C Part VI Translation

    87.could be applied to the development of the new technology

    88.must be out of control

    89. no matter what kind of job it is/no matter what it is

    90. Being compared with the place where I grew up/ Compared with the place where I grew up 91. Not until he had finished his mission

    听力原文?

     Section A

    11. M: Today is a bad day for me; I fell off a step and twisted my ankle.

     W: Don‘t worry, usually ankle injuries heal quickly id you stop regular activities for a while.

     Q: What does the woman suggest the man do?

    12. W: May I see your ticket please? I think you are sitting in my seat.

     M: Oh, you are right. My seat is in the balcony. I‘m terribly sorry.

     Q: Where does the conversation most probably take place?

    13. W: Did you hear Jay Smith died in his sleep last night?

     M: Yes, it‘s very sad. Please let everybody know that whoever wants to, may attend the funeral.

     Q: What are the speakers talking about?

    14. M: Have you taken Professor Young‘s exam before? I‘m kind of nervous.

     W: Yes, just concentrate on the important ideas she‘s talked about in class and ignore the details.

     Q: How does the woman suggest the man prepare for Professor Young‘s exam? 15. W: I‘m so sorry sir, and you‘ll let me pay to have your jacket cleaned, won‘t you?

     M: That‘s all right. It could happen to anyone. And I‘m sure that coffee doesn‘t leave lasting marks on

    clothing.

     Q: What can we infer from the conversation?

    16. W: Have you seen the movie ‗The Departed‘? The plot was so complicated that I really got lost.

     M: Yeah, I felt the same, but after I saw it a second time, I could put all the pieces together.

     Q: How did the two speakers find the movie?

    17. M: I‘m really surprised you got an ―A‖ on the test. You didn‘t seem to have done a lot of reading.

     W: Now you know why I never missed a lecture.

     Q: What contributes to the woman‘s high score?

    18. W: Have you heard about a new digital television system? It lets people get about 500 channels.

     M: Yeah, but I doubt they‘ll have anything different from what we watch now.

     Q: What does the man mean?

    Conversation One

    W: Gosh! Have you seen this, Richard?

    M: Seen What?

    W: In the paper, it says there‘s a man going round pretending he‘s from the electricity board. He‘s been calling at people‘s homer, saying he‘s come to check that all their appliances are safe. The he gets around

    them to make him a cup of tea and while they are out of the room, he steals their money, handbag, whatever and makes off with it.

    M: But you know Jane, it‘s partly their own fault. You should never let anyone like that in unless you are

    expecting them.

    W: It‘s all very well to say that, but someone comes to the door and says electricity or gas, and you automatically think they are OK, especially if they flash a card to you.

    M: Does this man have an ID then?

    W: Yes, that‘s just it! It seems he used to work for the electricity board at one time. According to the paper, the police are warning people, especially pensioners not to admit anyone unless they have an appointment. It‘s a bit sad. One old lady told them she‘d just been to the post office to draw her pension when he called. She said he must have followed her home. He stole the whole lot.

    M: But what does he look like? Surely they must have a description.

    W: Oh, yes, they have. Let‘s see. In his thirties, tall, bushy dark hair, slight northern accent, sounds a bit like you actually.

    19. What does the woman want the man to read in the newspaper?

    20. How did the man mentioned in the newspaper try to win further trust from the victims?

    21. What is the warning from the police?

    22. What does the woman speaker tell us about the old lady?

    Conversation Two

    M: Miss Jones, could you tell me more about first job with hotel marketing concepts?

    W: Yes, certainly. I was a marketing consultant, responsible for marketing ten UK hotels. They were all

    luxury hotels in the leisure sector, all of a very high standard.

    M: Which markets were you responsible for?

    W: For Europe and Japan.

    M: I see from your resume that you speak Japanese. Have you ever been to Japan?

    W: Yes, I have. I spent a month in Japan in 2006. I met all the key people in the tourist industry, the big tour operators and tourist organizations. As I speak Japanese, I had a very big advantage.

    M: Yes, of course. Have you had any contact with Japan in your present job?

    W: Yes, I‘ve had a lot. The truth is I have become very popular with the Japanese, both for holidays and for business conferences. In fact, the market for all types of luxury holidays for the Japanese has increased a lot recently.

    M: Really, I‘m interested to hear more about that, but first, tell me, have you ever traveled on a luxury train? The Orient Express, for example.

    W: No I haven‘t, but I have traveled on a glacier express to Switzerland and I traveled China by train about 8 years ago. I love train travel. That‘s why I‘m very interested in this job.

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com