DOC

vocabulary

By Joel Scott,2014-12-12 17:05
17 views 0
SSAT vocabulary

    Vocabulary

    1. Can you define it? CONGENIAL

    Answer: Friendly.

    e.g. Linda’s congenial personality made her very popular at school.

2. Can you define it? STATURE

    Answer: Standing or status

    e.g. Ann’s willingness to help her neighbors after the hurricane greatly

    increased her stature in the community.

3. Can you define it? HAMPER

    Answer: to restrict or hinder

    e.g. Mike wishes that he could participate in the basketball game, but realized that his broken toe would hamper his movement.

4. Can you define it? ROBUST

    Answer: sturdy; powerfully built

    e.g. The robust young man easily trekked five miles uphill wearing a heavy backpack.

5. Can you define it? SUBSEQUENT

    Answer: coming after in time, order, or place; following

    e.g. The play was so good on opening night that all subsequent performances sold out well in advance. 6. Can you define it? VOID

    Answer: empty; vacant; a vacuum

    e.g. The old man found that volunteering at the animal shelter helped to fill a void in his life. 7. Can you define it? INCITE

    Answer: provoke to action; rouse

    e.g. The increase of crime and vandalism in their area incited the local residents to form a neighborhood watch group.

    8. Can you define it? LOATHE

    Answer: regard with dislike; hate

    e.g. The child threw such a tantrum over eating broccoli that she seemed to loathe the vegetable.

    9. Can you define it? VERSION

    Answer: interpretation; description or account told from a particular point of view e.g. To reach a fair verdict, the judge had to decide whether the version of the plaintiff or the defendant

    was more credible.

    10. Can you define it? INSINUATION

    Answer: hint; suggestion

    e.g. The hard-working student was insulted by the insinuation that he might have cheated on an exam to attain highest marks.

    11. Can you define it? ALLUDE

    Answer: to refer to something indirectly

    e.g. While the senator did not insult his political opponent, he did allude to some negative publicity that the other man had received.

    地址?深圳市福田CBD深南大道2028号中国凤凰大厦1号塔24A,邮编?518026 深圳市纬博咨询有限公司 AddSuite A, 24/F, Tower 1, China Phoenix Complex, 2028 ShenNan Rd., Futian CBD, World Institute Link (Shenzhen) Shenzhen, P.R. China, Post Code 518026 Consulting Co., Ltd 电话;Tel??0755-23990100 23990101 传真;Fax0755-23990123 网址?www.wil.com.cn E-mail: info@wil.com.cn [粤公境准字;20020053]

12. Can you define it? GYRATE

    Answer: to revolve or spiral around an axis

    e.g. The young engineer was fascinated as he watched the gears gyrate.

    13. Can you define it? PLAUSIBLE

    Answer: seeming likely or valid; reasonable

    e.g. When she returned to school with a suntan, the student’s excuse that her absence was due to illness did not seem plausible.

    14. Can you define it? GOBBLE

    Answer: to eat greedily

    e.g. The lunchroom aide was astonished to see the small boy gobble his food so quickly.

    15. Can you define it? DETER

    Answer: to discourage or prevent

    e.g. The construction crew posted a sign in order to deter people from falling into the ditch.

    16. Can you define it? COARSE

    Answer: crude or unrefined

    The movie received a rating of PG-13 due to the coarse language used by the actors. 17. Can you define it? NAG

    Answer: to annoy or bother

    e.g. Jack’s mother often nagged him to clean his room since he regularly piled dirty clothes on his bedroom floor.

    18. Can you define it? AMBITIOUS

    Answer: full of a strong desire to achieve a particular goal

    e.g. The ambitious student always prepared for class and completed assignments on time. 19. Can you define it? METHODICAL

    Answer: arranged or proceeding in a systematic or orderly way

    e.g. The librarian’s methodical work habits ensured that books could always be found easily.

    20. Can you define it? INCLINATION

    Answer: a disposition toward something; a preference

    e.g. While she was actively recruited for the marching band, Claudia’s inclination was toward joining the orchestra.

    21. Can you define it? ASCERTAIN

    Answer: make certain, discover through experimentation

    e.g. In order to ascertain the benefits of the new sports drink, many types of athletes were invited to try

    it while practicing.

    22. Can you define it? OSTENTATIOUS

    Answer: showy, lavish, intended to impress others

    e.g. The ostentatious lobby, with its gilded columns and grand fountains, astonished the hotel guests.

    23. Can you define it? CONCISE

    Answer: brief, to the point

    e.g. In the interest of time, the members of the debate team were instructed to present concise arguments.

    24. Can you define it? CONSOLE

    Answer: to comfort in time of grief or disappointment

    e.g. When Marion was not chosen for the cheerleading squad, her friends tried to console her by

    地址?深圳市福田CBD深南大道2028号中国凤凰大厦1号塔24A,邮编?518026 深圳市纬博咨询有限公司 AddSuite A, 24/F, Tower 1, China Phoenix Complex, 2028 ShenNan Rd., Futian CBD, World Institute Link (Shenzhen) Shenzhen, P.R. China, Post Code 518026 Consulting Co., Ltd 电话;Tel??0755-23990100 23990101 传真;Fax0755-23990123 网址?www.wil.com.cn E-mail: info@wil.com.cn [粤公境准字;20020053]

reminding her of her success on the tennis team.

    25. Can you define it? ANTIDOTE

    Answer: a remedy that counteracts or relieves

    e.g. The doctor’s quick administration of an antidote to snakebite prevented the camper from going into respiratory distress.

    26. Can you define it? IMMENSE

    Answer: exceptionally large, huge

    e.g. The climber’s confidence was shaken by the immense size of the mountain.

    27. Can you define it? FIASCO

    Answer: a complete failure or disaster

    e.g. When the band called to cancel, the organizers of the dance knew that the evening would be a

    fiasco.

    28. Can you define it? PROCURE

    Answer: obtain; acquire

    e.g. To successfully perform the experiment, the scientist needed to procure a variety of chemicals and

    instruments.

    29. Can you define it? RELINQUISH

    Answer: to give over; surrender

    e.g. The dictator did not wish to relinquish power, so he ordered his supporters to imprison his rival.

    30. Can you define it? ALLEGE

    Answer: to state to be true; to claim or assert

    e.g. “I allege that this man stole my client’s purse.” Declared the lawyer.

    31. Can you define it? ANIMOSITY

    Answer: hostility

    e.g. After a fierce playoff battle, the athletes showed no animosity toward each other off the playing

    field.

    地址?深圳市福田CBD深南大道2028号中国凤凰大厦1号塔24A,邮编?518026 深圳市纬博咨询有限公司 AddSuite A, 24/F, Tower 1, China Phoenix Complex, 2028 ShenNan Rd., Futian CBD, World Institute Link (Shenzhen) Shenzhen, P.R. China, Post Code 518026 Consulting Co., Ltd 电话;Tel??0755-23990100 23990101 传真;Fax0755-23990123 网址?www.wil.com.cn E-mail: info@wil.com.cn [粤公境准字;20020053]

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com