DOC

BworriedCdeterminedDdecided

By Kyle Barnes,2014-08-03 19:03
5 views 0
BworriedCdeterminedDdecided

2008 PART III CLOZE [15 MIN]

     Decide which of the choices given below would best complete the passage if inserted in the corresponding blanks. Mark the best choice for each blank on your answer sheet.

     The “standard of living” of any country means the average person's share of the goods and services the country produces. A country's standard of living, ____31___, depends first and ____32___ on its capacity to produce wealth. “Wealth” in this sense is not money, for we do not

    live on money ___33___ on things that money can buy: “goods” such as food and clothing, and “services” such as transport and “ __34 __ ” .

     A country's capacity to produce wealth depends upon many factors, most of ___35___ have an effect on one another. Wealth depends ___36___ a great extent upon a country's natural resources. Some regions of the world are well supplied with coal and minerals, and have a fertile soil and a ___37___ climate; other regions possess none of them.

     Next to natural resources ___38___ the ability to turn them to use. China is perhaps as well ___39___ as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and ___40___ wars, and ___41___ this and other reasons was ___42___ to develop her resources. ___43___ and stable political conditions, and __44 __ from foreign invasion, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, and to produce more wealth than another country equally well ___45___ by nature but less well ordered.

     A country's standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed ___46___ it own borders, but also upon what is indirectly produced through international trade. ___47___ Britain's wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on ___48 ___ grown at home. Trade makes it possible for her surplus manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products that would ___49___ be lacking. A country’s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing

    capacity, ___50___ that other countries can be found ready to accept its manufactures.

     31. A. however B. therefore C. nevertheless D. furthermore

     32. A. primary B. principal C. foremost D. uniquely

     33. A. or B. nor C. but D. except

     34. A. recreation B. enlightenment C. refreshment D. entertainment

     35. A. if B. them C. which D. that

     36. A. with B. for C. to D. on

     37. A. neutral B. favorable C. virtuous D. marine

     38. A. comes B. come C. coming D. came

     39. A. off B. known C. done D. furnished

     40. A. military B. external C. contemporary D. domestic

    41. A. for B. because C. because of D. due to

     42. A. Impossible B. Incapable C. unable D. proficient

     43. A. Strong B. Sturdy C. Sound D. Robust

     44. A. liberty B. freedom C. prevention D. liberation

     45. A .assisted B. avenged C. rescued D. served

     46. A. with B. within C. near D. without

     47. A. In short B. For example C. firstly D. On one hand

     48. A. those B. what C. that D. it

     49. A. likely B. likewise C. certainly D. otherwise

     50. A. provided B. depended C. given D. supposed

    Part III ANSWERS : 31-35BCCDC 36-40CBAAB 41-45ACCBD 46-50BBADA

    2007 PART III CLOSE [15 MIN]

     Until I took Dr Offutt’s class in DeMatha High school , I was an underachieving student, but I left

    that class (31)_______never to underachieve again. He not only taught me to think, he convinced me, (32)________by example as words that it was my moral (33)_______to do so and to serve others. (34)_____of us could know how our relationship would (35)_______over the years .When I came back to DeMatha to teach English, I worked for Dr Offutt, the department chair. My discussion with him were like graduate seminars in adolescent (36)______, classroom management and school leadership. After several years, I was (37)_______department chair, and our relationship(38)________again. I thought that it might be (39)______chairing the department, since all of my (40)______English teachers were (41)_______there, but Dr Offutt supported me (42)_______. He knew when to give me advice (43)_______curriculum, texts and personnel, and when to let me (44)______my own course. In 1997, I needed his (45)______about leaving DeMatha to become principal at another school.(46)_______he had asked me to stay at DeMatha, I might have .(47)_______, he encouraged me to seize the opportunity. Five years ago ,I became the principal of DeMatha.(48)________, Dr Offutt was there for me, letting me know that I could (49)_______ him. I have learned from him that great teachers have an inexhaustible (50)________of lessons to teach. 31. A.concerned B.worried C.determined D.decided

    32. A. as much B. much as C. as such D. such as

    33.A. work B. job C. duty D.obligation

    34.A. Both B. Neither C. Either D. Each

    35. A. evolve B. stay C. remain D. turn

    36.A.process B.procedure C.development D.movement

    37.A.called B.named C.asked D.invited

    38.A. moved B. altered C. went D. shifted

    39.A.awkward B.uneasy C.unnatural D.former

    40.A. older B.experienced C.former D. /

    41. A. / B.still C.even D.already

    42. A.through B.throughout C.at the beginning D.all the way

    43. A.for B.at C.over D.about

    44. A.chart B.head C.describe D.manage

    45.A.opinion B.request C.permission D.order

    46.A.Even if B.Although C.If D.When

    47.A.Naturally B.Instead C.consequently D.Still

    48.A.Once again B.Repeatedly C.Unusally D.Unexpectedly

    49.A.count in B.count down C.count out D.count on

    50.A.stock B.bank C.wealth D.store

    Answers:

    31-35CCDBA 36-40CBDAC 41-45BBDAA 46-50CBADC

2006 PART ? CLOZE

     There are many superstitions in Britain, but one of the most 31 held is that it is unlucky

to walk under a ladder even if it means 32 the pavement into a busy street! 33 you must

    pass under a ladder you can 34 bad luck by crossing your fingers and 35 them crossed until you have seen a dog. 36 , you may lick your finger and 37 a cross on the toe of your shoe, and not look again at the shoe until the 38 has dried.

     Another common 39 is that it is unlucky to open an umbrella in the house-it will either

    bring 40 to the person who opened it or to the whole 41. Anyone opening an umbrella in fine weather is 42, as it inevitably brings rain!

     The number 13 is said to be unlucky for some, and when the 13th day of the month 43 on

    a Friday, anyone wishing to avoid a bad event had better stay 44. the worst misfortune that can happen to a person is caused by breaking a mirror, 45 it brings seven years of bad luck! The superstition is supposed to 46 in ancient times, when mirrors were considered to be tools of the

    gods.

     Black cats are generally considered lucky in Britain, even though they are 47

    witchcraft…… it is 48 lucky if a black cat crosses your path-although in America the exact

    opposite belief prevails.

     Finally, a commonly held superstition is that of touching wood 49 luck. This measure is most often taken if you think you have said something that is tempting fate, such as "my car has

    never 50 , touch wood?"

     31. A broadly B widely C quickly D speedily

     32. A running from B jumping off C stepping off D keeping from

     33. A If B As C Though D Unless

     34. A erase B remove C avoid D ease

     35. A keep B keeping C kept D to keep

     36. A Consequently B However C Comparatively D Alternatively

     37. A make B print C perform D produce

     38. A label B symbol C mark D cut

     39. A argument B superstition C opinion D idea

     40. A loss B difficulty C tragedy D misfortune

     41. A house B household C home D circle

     42. A unwise B unintelligent C unpopular D unfortunate

     43. A falls B arrives C drops D happens

     44. A away B outdoors C indoors D far

     45. A when B as C if D though

     46. A have originated B be originating C be originated D originate

     47. A concerned about B related with C associated with D connected in

     48. A especially B specially C frequently D rarely

     49. A as B for C in D of

     50. A broken up B broken off C broken away D broken down

    ANSWERS:

    31. B 32. C 33. A 34. C 35. B 36. D 37. A 38. C 39. B 40. D

    41. B 42. D 43. A 44. C 45. B 46. A 47. C 48. A 49.B 50. D

2005 PART III CLOZE [15 MIN]

    A person's home is as much a reflection of his personality as the clothes he wears, the food he eats and the friends with whom he spends his time. Depending on personality, most have in mind a(n) "(31) ______ home". But in general, and especially for the student or new wage earners, there are practical (32) ________ of cash and location on achieving that idea.

     Cash (33) ________, in fact, often means that the only way of (34) _________ when you leave school is to stay at home for a while until things (35) _________ financially. There are obvious (36) ________of living at home-personal laundry is usually (37) _________ done along with the family wash; meals are provided and there will be a well-established circle of friends to (38) _________. And there is (39) _________ the responsibility for paying bills, rates, etc.

     On the other hand, (40) _________ depends on how a family gets on. Do your parents like your friends? You may love your family-(41) _________do you like them? Are you prepared to be (42) __________ when your parents ask where you are going in the evening and what time you expect to be back? If you find that you cannot manage a(n) (43) _________, and that you finally have the money to leave, how do you (44) _________ finding somewhere else to live?

     If you plan to stay in your home area, the possibilities are (45) _________well-known to you already. Friends and the local paper are always (46) _________. If you are going to work in a (47) _________ area, again there are the papers-and the accommodation agencies, (48) _________ these should be approached with (49) _________. Agencies are allowed to charge a fee, usually the (50) ________ of the first week's rent, if you take accommodation they have found for you.

     31. A. ideal B. perfect C. imaginary D. satisfactory

     32. A. deficiencies B. weaknesses C. insufficiencies D. limitations

     33. A. cut B. shortage C. lack D. drain

     34. A. getting over B. getting in C. getting back D. getting along

     35. A. improve B. enhance C. develop D. proceed

     36. A. concerns b. issues C. advantages D. problems

     37. A. still B. always C. habitually D. consequently

     38. A. call in B. call over C. call upon D. call out

     39. A. always B. rarely C. little D. sometimes

     40. A. little B. enough C. many D. much

     41. A. and B. but C. still D. or

     42. A. tolerant B. hostile C. indifferent D. good-tempered

     43. A. agreement B. consensus C. compromise D. deal

     44. A. go about B. go over C. go in for D. go through

     45. A. seldom B. less C. probably D. certainly

     46. A. dependent B. a good source of information C. of great value D. reliable

     47. A. familiar B. cold C. humid D. new

     48. A. though B. while C. since D. as

     49. A. enthusiasm B. hesitation C. caution D. concern

     50. A. same B. equivalent C. equal D. simiarity

    31-40 AABAA CCABD

    41-50 BDBAD DDBCB

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com