DOC

Assignment for English__ Idioms

By Keith Payne,2014-03-20 11:50
17 views 0
Assignment for English__ Idioms

English Idioms

    ?According to the given meaning, Choose the proper form of the English idiom from the four alternative answers.

    1.forever

     A. till cows come home B. till the cows come home

     C. till bulls come home D. till the bulls come home

    2.deep in thought

     A. in a brown study B. in a red study C. in a green study D. in a dark study 3.Support only in words, not in fact

     A. mouth service B. lip service C. brain trust D. mind trust 4.quite certainly

     A. sure as egg is egg B. sure as a egg is a egg

     C. sure as eggs are eggs D. sure as eggs is eggs 5.naked

     A. in the air B. in the open C. in the raw D. in the straw

     6.something useless and unwanted but big and costly

     A. white elephant B. dark elephant C. white horse D. dark horse 7.most important and essential part

     A. might and main B. bag and baggage C. sum and substance D. part and parcel 8.damage from continuous use

     A. fair and spare B. toil and moil C. wear and tear D. kith and kin 9.the member thought to be a disgrace in the family

     A. black sheep B. a dark horse C. gray mare D. white elephant 10.through all difficulties and troubles

     A. through high and low B. through thick and thin

     C .from head to foot D. from start to finish

    ? Each of the statements below is followed by four alternative answers. Choose the best one.

    1.Among the following idioms, which one is nominal in nature as far as syntactic function is concerned.

     A. flesh and blood B. heart and soul C. tooth and nail D. high and low 2.Strictly speaking, idioms are expressions that are not readily understandable from their ____________of individual elements.

     A. grammatical meaning B. literal meaning C. deep meaning D. structural meaning 3.The structure of an idiom is to a large extent _____________ .

     A. flexible B. changeable C. unchangeable D. none of the above 4.Duplication of synonyms is called____________.

     A. repetition B. reiteration C. juxtaposition D. metaphor

    5. ___________ refers to idioms in which the name of one thing is used for that of another associated with it.

     A. Euphemism B. Personification C. Synecdoche D. Metonymy

6.The meaning of the idiom black bottle is .

     A. poison B. alcoholic drink

     C. bottle that is black in color D. bottle bought in an illegal way 7. What figure of speech is applied in the following idioms, the salt of the earth;

    snake in the grass.

     A. personification B. euphemism C. metonymy D. metaphor 8. Failure is the mother of success, in the idiom, ___________ is used.

     A. simile B. synecdoche C. personification D. euphemism 9. Which of the following idioms means things of little value?

     A. ways and means B. odds and ends C. bed of dust D. flat tire 10.Addition, deletion, replacement, dismembering, etc. are ________ .

     A. lexical manipulation B. rhetorical features

    C. figures of speech D. variation of idioms

    11.New brooms sweep clean, wash ones dirty linen in public is first used by ____ .

     A. fishermen B. seamen C. farmers D. housewives

    ? Say whether the following statements are true or false.

    1.Idioms each consist of more than one word, but quite often each functions as one word. 2.The meaning of idioms always have logical relationship with the literal meaning of individual words.

    3.The constituents of an idiom cannot be changed ,not even one article. 4.The structural stability is absolute in actual use.

    5.Stylistically speaking, most idioms are either formal or informal. 6.Since each idiom is a semantic whole, each can be replaced by a single word. 7.All the idioms that function as adjectives consist of adjectives.

    8.A large proportion of idioms were first created by working people. AS a result, most of them are now still confined to limited group of people engaged in the same trade or activity.

    9.Large numbers of idioms are used in their metaphorical meaning.

    10.Both metonymy and synecdoche involve substitution of names, yet they differ from each another.

    11.The position of certain constituents in some idioms can be shifted without any change in meaning.

    12.In some cases, idioms can be broken un into pieces to achieve special effect. 13.Though idioms are peculiar to the native culture and language, many images created by them are expressive, effective and impressive even to foreign learners ? Complete the following statements with proper words.

    1.Idioms are characterized by s_______ unity and s____________ stability. 2.According to the criterion of g_______ functions, idioms can be classified in nominal idioms, adjective idioms and others.

    3.Verb idioms can be subdivided into p___________ verbs which are composed of a verb pus a prep and /or a particle and other verb phrase.

    4.The i_______ of idioms is gradable and may best be thought in terms of a scale. 5.In some idioms, a constituent may be replaced by a word of the same part of speech. This kind of variation is called r__________.

    6.When idioms are used in actual context, they do experience g_____________ changes such as different forms of verbs, agreement of personal pronouns and number and so on. 7.In the following idioms, chop and change ,wear and tear, p manipulation is apparently used.

    8.Idioms are generally felt to be informal and some are c____________ and s________ ,therefore inappropriate for formal style.

    ? Translate the following English proverb into Chinese.

    1.Actions speak louder than words.

    2.Times tries all things.

    3.The leopard can not change its spots.

    4.A small leak will sink a great ship.

    5.A straw shows which way the wind blows.

    6.The proof of the pudding is in the eating.

    7.Let sleeping dogs lie.

    8.Many hands make light work.

    9.Clothes make the man.

    10.Little thieves are hanged , but great ones escaped.

    11.Money makes the mare go.

    12.Nothing venture, nothing gain

Keys:

     ?. 1.B 2.A 3.B 4.D 5.C 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B ?. 1.A 2.B 3.C 4.B 5.D 6.A 7.D 8.C 9.B 10.D 11.D ?.1.T 2.F 3.T 4.F 5.F 6.F 7.F 8.F 9.T 10.T 11.T 12.T 13.T 12.T 13.T

    ? 1.semantic,structural 2.grammatical 3.phrasal 4.idiomaticity

    5. replacement 6.grammatical 7.phonetic 8.colloquialisms, slang

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com