DOC

Mieke Dillo Impressies van het KNSMJava-eiland

By Roger Dixon,2014-04-24 14:48
4 views 0
Mieke Dillo Impressies van het KNSMJava-eiland

PERSBERICHT

Mieke Dillo: Impressies van het KNSM/Java-eiland

    ‘Schepen als paleizen, gebouwen als zeekastelen’

    Tentoonstelling van vrijdag 30 april tot en met zondag 9 mei 2004, Loods 6, KNSM laan 143 (naast trendy woonwinkel Pol’s Potten) in Amsterdam, openingstijden: iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Amsterdam, donderdag 14 april 2004

    De moderne architectuur op het KNSM/Java-eiland in Amsterdam, oogst veel aandacht in binnen- en buitenland. Dit jaar worden de ‘Eastern Docklands’ in Amsterdam extra belicht

    tijdens het toeristisch themajaar Amsterdam Architectuur + Design 2004, dat ook nationaal en internationaal wordt gepromoot (zie ook: www.amsterdamarchitectuur.nl en www.holland.com). De kunstenares Mieke Dillo haakt in op dit thema en exposeert op het eiland een grote serie pastelschilderijen van de moderne architectuur en design van het KNSM/Java-eiland. Bezoekers kunnen deze ode aan dit fotogenieke eiland gratis bewonderen en met eigen ogen de ‘lifestyle’ van de moderne Amsterdammer aanschouwen. Tijdens een bezoek wordt duidelijk waarom vele artiesten, kunstenaars, journalisten en televisiepersoonlijkheden zich in dit gebied vestigen.

Inspiratie

    Mieke Dillo tekende zeventig grote en kleine impressies van en vanaf het KNSM/Java-eiland in pastel. De bijzondere inspiratie van de omgeving: water, licht, weidsheid en moderne architectuur, brengt zij in beeld met pastelkrijt. De Amsterdamse kunstenares speelt graag met licht en weerkaatsingen op het water. Uitgewerkte details wisselt zij af met impressies die ruimte geven aan de fantasie van de toeschouwer. Door haar onderwerpkeuze en haar soms romantische, soms woeste passionele schilderstijl, maakt zij werk dat voor een breed publiek toegankelijk is. Mieke Dillo is sinds haar opleiding aan de Rijksakademie in 1965 een succesvol, fulltime kunstenares en werkt veel in opdracht.

Mieke Dillo over haar inspiratiebron KNSM/Java-eiland: “Schepen als paleizen, gebouwen als

    zeekastelen, huizen en boten gebroederlijk naast elkaar, de geur van de zee op het IJ, het gevoel van de verte die roept, avontuur dat komen zal, de euforie in die ruimte...”

Bijzondere locatie

    De tentoonstelling ‘Mieke Dillo: Impressies van het KNSM/Java-eiland’ wordt op zaterdag 1 mei om

    15.00 uur feestelijk geopend met een special performance. Die dag zijn bezoekers welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Op 30 april is de voorbezichtiging. Ruim een week lang kunnen belangstellenden (ook op 4 en 5 mei) elke dag, van 10.00 tot 17.00 uur, de expositie gratis bezoeken op een toepasselijke, bijzondere locatie: Loods 6 op het KNSM-eiland (zie ook: www.loods6.nl).

    De Bagagehal van Loods 6 is een unieke ruimte die inspireert door haar monumentale afmetingen en haar rauwe industriële karakter. De ruimte werd vroeger gebruikt als bagage- en opslagruimte van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM). Lopende banden transporteerden in de jaren vijftig eindeloze stromen koffers naar de ruimen van de oceaanstomers van de KNSM. Het monumentale karakter van het pand is zorgvuldig behouden. De Bagagehal is nu in gebruik als hippe tentoonstellingsruimte. Voor bezoekers is de tentoonstelling wellicht een goede aanleiding om niet alleen de expositie te bezoeken maar ook de beroemde ‘Amsterdamse Eastern Docklands’ zelf. Bezoekers kunnen de architectonische inspiratiebronnen van de kunstenares vinden tijdens een wandeling over het KNSM/Java-eiland. Op het eiland zijn diverse gezellige cafés, restaurants en trendy winkels te vinden. De tentoonstelling wordt gesteund door Stadsdeel Zeeburg.

Praktische info

    Vanaf steiger 8, direct achter het Centraal Station, kunnen bezoekers (voor 1 euro) met het veerbootje naar de kop van het Java-eiland. Het is ongeveer tien minuten lopen naar Loods 6. Tijdens deze korte wandeling zien bezoekers al een aantal van de architectonische hoogtepunten die terugkeren in het werk van Mieke Dillo. Het bootje vertrekt om de twintig minuten. Ook is Loods 6 te bereiken vanaf het Centraal Station met bus 32 of bus 59 naar Loods 6, halte Azartplein. Tevens gaat in mei tram 10 rijden naar het KNSM-eiland. Op zondag is het gratis parkeren in Stadsdeel Zeeburg. Voor een routebeschrijving, parkeerinformatie en informatie over de kunstenares: www.miekedillo.nl óf Atelier Mieke Dillo, Tasmanstraat 15, 1013 PW Amsterdam, tel. (020) 686 80 33.

TRAM 10

Op 1 mei wordt tevens het nieuwe tracé van tramlijn 10 feestelijk geopend op het Azartplein op het KNSM-eiland. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunt u genieten van muzikale optredens, Over Mieke Dillo theatervoorstellingen en de kraampjes van verschillende bedrijven en winkels bekijken. Op 1 mei kunt De geboren en getogen Amsterdamse kunstenares volgde haar opleiding beeldende kunst aan de Ecole u vanaf het Frederiksplein (Weteringschans) om het kwartier instappen in lijn 10. Deze brengt u die Superieure des Beaux Arts in Parijs en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Na haar dag direct naar de expositie in Loods 6 en het buurtfeest. Op 2 mei rijdt de tram nog niet het nieuwe opleiding maakte zij werkreizen naar Griekenland, doceerde vele jaren ‘Portrettekenen met pastel’ aan de tracé maar vanaf 3 mei gaat de tram officieel rijden. Volksuniversiteit in Amsterdam en gaf teken-en schildercursussen in Griekenland. Zij exposeerde vele malen

    individueel, met echtgenoot (eveneens beeldend kunstenaar) Willem Claassen en met de Amsterdamse

    kunstenaarsverenigingen De Onafhankelijken en Sint Lucas. Mieke Dillo is een zelfstandig fulltime beeldend

    kunstenares die regelmatig vrij werk exposeert. Daarnaast is zij een van de meest gevraagde portretkunstenaars

    uit het portfolio van de Portretwinkel in Haarlem.

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com