DOC

D

By Dan Campbell,2014-01-10 20:29
15 views 0
D

    Part One Listening ( )

    I. Listen and choose the right picture 5

     A B C

     D E F

    1. John got the first prize in the 400 metre race last week. ( F)

    2. Tom felt very tired because he had done his homework for three hours.( D)

    3. Mary and her parents are visiting the Century Park. ( A)

    4. Uncle Wang likes fishing and he often goes fishing on weekends. (C)

    5. There was a basketball match between Class Five and Class Eight yesterday. ( E)

II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(

     ): (8)

    6. A) White. B) Black. C) Red. D) Yellow.

    6. M: Lily looks beautiful today.

     W: Oh! She is wearing a white T-shirt with some yellow flowers, a red skirt and a pair of black

    shoes.

     Q: What colour is Lilys T-shirt? (A) 7. A) Rainy. B) Sunny. C) Cloudy. D) Windy.

    7. M: Is it still raining outside now?

     W: No, the rain stopped a moment ago. Now the sun is shining.

     Q: What was the weather like just now? (A)

    8. A) Having dinner with the man. B) Cooking in the kitchen.

     C) Ordering food in a restaurant. D) Shopping in a supermarket.

    8. M: May I take your order?

     W: Yes. Id like some fish and potatoes.

     Q: What is the woman doing? (C)

    初三英语 ?1?

9. A) A teacher. B) A student. C) A reporter. D) An engineer.

    9. M: Whats your plan after you finish school, Betty?

     W: Well, my parents want me to be a teacher, but Id prefer to be a reporter.

     Q: What does Betty want to be? (C)

    10. A) By underground. B) By taxi. C) By bus. D) By train.

    10. M: Sam is coming to the Shanghai Railway Station at 5:00. Its 4:30 now. Well be late.

     W: Lets call a taxi. Taxis are always quicker than buses.

     M: No, I think wed better take the underground. Its rush hour. Roads are too crowded.

     W: Good idea. The underground train stops at the railway station.

     Q: How will Sam come to Shanghai? (D)

    11. A) Tuesday. B) Wednesday. C) Thursday. D) Friday.

    11. M: Why not go to visit the Science Museum today, Jenny?

     W: Im afraid we cant. It opens only from 2:00 to 5:00 on Wednesday afternoon.

     M: You mean we have to wait until tomorrow?

     W: I think so!

     Q: What day is it today? (A)

    12. A) One hour. B) Two hours. C) Three hours D) One hour and a half.

    12. M: Did you have the meeting yesterday afternoon?

     W: Oh, yes! I was almost asleep during that one-hour meeting.

     M: An hour? But it seemed much longer, at least two hours, I thought.

     W: Thats because it was too boring.

     Q: How long did the meeting last? (A)

    13. A) At 6:00. B) At 6:30. C) At 7:00. D) At 7:30.

    13. M: What time will the play begin tonight?

     W: Itll begin at half past seven. When shall we start?

     M: Seven oclock. OK?

     W: The traffic is usually very heavy at seven. Shall we start half an hour earlier?

     M: All right.

     Q: When will they set out for the theatre? (B)

    III. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false.(

     T F)6

    (6)

    14. An old woman saw a man cutting grass in her garden from the front door.

    15. The man liked to eat grass.

    16. The old woman told him to come to her house.

    17. The man was happy because he thought the old woman would give him something to eat.

    18. The old woman gave him some food, so the man smiled.

    19. The old woman asked him to eat the grass behind her house.

    IV. Listen to the dialogue and complete the table. (6)

    Movie Information

    Name 20__________ Mountain

    Type A 21__________ story

    Award Best 22__________

    First show Tomorrow 23___________

    初三英语 ?2?

    thstTime on show 24 ___________ 2531

    Ticket price 25 ____________ yuan

     Part 2 Vocabulary and Grammar( )

    V. Choose the best answer ()(15) 26. _______ young man beside me is ____________ university student.

    A) An…a B) An…/ C) The …an D) The …a

    27.The Special Olympic Games took place in Shanghai__________ October, 2007..

    A) from B) in C) on D) at

    28.The company is looking for an assistant manager who must know _______ English and

     computer programming.

    A) either B) both C) all D) neither

    29. About _________ students in our school will attend the Fourth EXPO English Contest.

    A) two hundred B) two hundreds C) two hundreds of D) two hundred of

    30. This kind of car is not as________ as that one, and it uses less gas.

    A) expensive B) less expensive C) more expensive D) the most expensive

    31. The fruit salad tasted so _________ that the children asked for more.

     A) delicious B) well C) bad D) badly

    32. My granny _______ make papercuts. Shell teach us how to do it in winter holiday.

     A) must B) need C) should D) can

    33. ________ important work they have finished!

    A) What an B) How C) What D) What a

    34. Work harder , ________ you’ll make great progress.

    A) but B) or C) for D) and

    35. Oxford English has made the students ________ English more fluently than before.

    A) spoke B) speak C) speaking D) to speak

    36. “Alice, _______ afraid of speaking in public .You are no longer a small girl,” said Mum.

    A) not be B) don’t be C) not to be D) dont

    37. It’s going to rain, please ________ a raincoat when you leave.

    A) bring B) take C) get D) buy

    38. A: Where’s LiLy?

     B: She _________ for about half an hour.

     Ahas left B) has gone C) has been away D) went

    39. A: Would you like to have some dumplings?

     B: ________________________

     A) Yes, I like. B) No, I dont like.

    C) No, thanks. D) Please dont give me. 40. I’d like to know ____________.

     A) when did he give back the MP3 B) whether has he received the E-mail

     C) What is wrong with you D) when will she join in our English Evening

    VI. Choose the word or expression which is closest in meaning to the underlined part in each

    sentence( A.B.C.D)(

    5)

    初三英语 ?3?

    A. memorize B. at present C. be healthy

    D. at times E. happened F. without mistakes

    41. If you want to keep fit, we must help fight pollution.

    42. She is able to learn the facts by heart very quickly.

    43. All of us are very busy with our work for the time being. 44. Scientists will be able to tell accurately how high the Himalayas is.

    45. This story took place in New York a few years ago.

    VII. Complete the sentences with the given words in their proper forms(

    )(5)

    46. At the beginning of every year, our manager makes a plan for us to work ________(easy).

    47. Its a ___________ to work here with you. (please)

    48. The Yellow River is the ___________ longest river in China. (two)

    49. Alice enjoyed _____________ at her birthday party. (she)

    50. He looks ____________ (happy). What’s the matter with him?

    VIII. Rewrite the following sentences as required

    (10)

    51. Alan has to finish the homework before nine oclock . (改为一般疑问句)

    ___________ Alan _________ to finish the homework before nine oclock? 52. Theres little rain in some parts of China today. (改为反意疑问句)

     Theres little rain in some parts of China today,_________ ___________?

    53. It took me two hours to write a letter to my parents last night. (保持句意基本不变)

    I __________two hours __________ a letter to my parents last night.

    54. Mr Li teaches Physics in our school. (改为被动语态)

    Physics __________ __________ by Mr Li in our school.

    55. Unless you are free, I will travel alone. (保持句意基本不变)

    _________ you __________ free, I will travel alone.

    Part 3 Reading and Writing

    IX. Reading Comprehension 33 A. Complete the following dialogue with the proper sentences in the box.

    : ( 5)

     A). Its too cold there now.

     B). I want to go to Europe.

     C). This is Jones speaking.

     D). What can I do for you?

     E). I am Jones.

     F). But I’ve already been to Italy.

A: Hello, Asia Travel Agency.

    B: Hello, ___56_____

    A: Hello, Mr. Jones. ____57_ ___

    B: Id like to take a holiday. And ___58_ ___

    A: Oh, what about Italy? Its beautiful.

    B: ___59_____

    初三英语 ?4?

A: Then what about England?

    B: Oh, no, ___60__ _

    A: Do you like to go to Spain?

    B: Thats a good idea. Ill go to Spain. And I want to fly business class. Overseas flights are long. I

    want to be comfortable. Are they expensive?

    A: Not too expensive. And Ill tell you the cost.

    B. True or False.(“T”“F”

    ) 5

    There are a lot of wonderful cities in the world. A lot of people like to visit the wonderful

    city----Venice.

    Venice is a famous city in Italy. The city is very special. You may see a lot of canals instead

    of streets. You go everywhere by boats, not by cars, or buses. Because the city is built on about

    100 small islands. But why did the city come to be built like this? The story happened over 1000

    years ago. At that time, there lived people called Huns in the north. The people of North Italy often

    had wars with the Huns. And they didnt want to fight against the Huns. So they moved to the

    islands----Venice. For many years they worked hard. At last they have turned Venice into a large

    and beautiful city. It is called the Queen City.

    Today the city is slowly sinking down into the sea. Many scientists and architects want to

    find some ways to save the city in the sea.

    61. Venice is the capital of Italy.

    62. There are many streets in Venice.

    63. The people of North Italy moved to Venice because of the fights.

    64. Venice people spent a long time in building their city.

    65. Many scientists and architects want to find some ways to save Venice.

    C. Choose the best answer.()5

    Three rich ladies met every day by the river. They sat there and talked the whole day. Once

    the three ladies quarreled(争吵). One of them said, Look, how white and beautiful my hands are! Another said, My hands are more beautiful. The third said, Mine are the most beautiful ones. An old beggar woman came to them. Beautiful ladies, she said, I am old and cant

    work. I am hungry. Please give me something to eat.

    But the three ladies gave her nothing. They only asked, Tell me who of us has the most beautiful hands?

    A peasant(农民) woman was also sitting by the river. She was poor and her hands were rough

    from work. The old woman came to her and said, I am hungry. Please give me something to eat.

    The peasant woman took out the only cake she had and gave her half.

    The old woman ate it and drank some water. Then she took the peasant woman by the hand,

    brought her before the rich ladies and said, Now, I shall tell you whose hands are the most beautiful. The hands of the poor peasant woman are rough from hard work, but they give us food,

    they are far more beautiful than your white hands which have never done anything.

    66. The three ladies _______.

     A). were rich but unkind B). had a talk about their hands

     C). had a quarrel every day D). lived by the river

    67. The old woman asked for something to eat_______.

    A) but nobody gave anything to her

    初三英语 ?5?

    B) but only one of the ladies gave her half a cake

    C) because she wanted to know whose hands were beautiful

    D) because she was hungry

    68. The peasant womans hands were not as white as the three ladies_________ .

    A) but she was stronger than any of them

    B) so she didnt quarrel with the three ladies

    C) because of the hard work she had done

    D) but she was more beautiful than any of them

    69. The old woman said that the peasant womans hands were more beautiful than the three ladies

    because ______.

    A) her hands had worked hard to provide(提供) food for people

    B) she liked dark hands better than white hands

    C) the three ladies didnt give her anything to eat

    D) the peasant woman gave her half a cake

    70. The peasant woman _______.

    A) had one cake and give it to the poor woman

    B) was kind to the poor woman but could do nothing

    C) gave half her food to the poor woman

    D) also had white and smooth hands

    DChoose the words or expressions and complete the passage. (

    )6

    In the 1950s scientists discovered the shape of DNA. DNA is the map for all living things.

    DNA decides whether a persons eyes will be brown ___71___ blue. It decides whether an animal will be ___72___ or small. In the 1970s, scientists learned how to break up DNA into smaller

    pieces. The pieces are called genes(基因). Much early research included plants. Scientists learned

    how to move genes___73___ one plant to another. For example, they located the genes that help

    one plant resist(抵抗) cold weather. They moved those genes to ___74___ plant. Soon that plant could resist cold weather, __ 75___. This kind of research is called engineering research(遗传工程

    研究). It can help solve many __ 76_____ in developing countries, such as improving health,

    helping reduce hunger(减少饥饿). It is one of the newest and important fields of study in our

    todays world.

    71. A) and B) or C) but D) nor

    72. A) good B) big C) small D) heavy

    73. A) off B) out C) from D) up

    74. A) the other B) other C) another D) the others

    75. A) also B) either C) neither D) too

    76. A) jobs B) houses C) traffics D) problems

    ERead the passage and fill in the blanks with proper words(

    )7

    The generation gap(代沟) is wider now than before! If we take a look at the younger

    generation and the older generation, we can see that there are many d____77____.

    The two kinds of people often dont u____78_____ each other because they have different experiences, ideas, habits and behavior.

    In the 21

    st century, the generation gap has become e___79____ wider because of science. The

    初三英语 ?6?

young love computer games, MP3 players, new types of cell phones, while the old have a hard

    time understanding what an MP3 is.

    The gap is wider also because of m____80____. The old think rap and hip-hop are noise while their children or grandchildren love it. The old feel that d___81____ their time, young boys

    and girls were better, more obedient(服从的)and had greater respect for their elders. Young people, on the other hand, feel that they want to l__82____ their lives themselves, instead of being told what to do. So nowadays more and more parents dont know how to c___83_____ with their

    children. And, of course, there are more and more problems between the parents and their

    children.

    FAnswer the questions (): 5

    The most common disease (疾病)in the world is the cold. It often starts with a sore throat. You sneeze and your nose runs. You usually have a headache, too. Often you have a cough later.

    Its not a serious disease, but you can feel quite ill.

    There isnt a cure(治疗) for a cold, but you can take medicines to make you feel better. For

    example, you can take aspirin to get rid of your headache. It is good to have a rest, and to drink a

    lot of water, too. A doctor once told me, With the right medicine, a cold will last for seven days. With no medicine, it will go on for a whole week! Where does your medicine come from? A long time ago, people understood that some plants

    made them feel better. They ate the leaves, the roots, the fruit or the seeds of plants. For example,

    the juice of lemons makes a sore throat feel better.

    In modern time, scientists have looked at these plants, and found out which chemicals are in

    them. Many of our medicines today are made from those chemicals.

    There are some diseases which we cant cure yet. And nobody has found a cure for old age. But because of modern medicines, the average person now lives longer than their grandparents.

    84. What does a cold often start with?

     It often ___________________________.

    85. What do you do to make you better when catching cold?

     To take _________, have a __________ and ________ lots of __________.

    86. How long does a cold usually last?

     ______________________.

    87. What can make a sore throat feel better?

    ___________________________________________.

    88. Why does the average person now live longer than their grandparents?

     Because_______________________________.

    X. Writing(): 7:Write at least 60 words on the topic My winter holiday

    60

    1. What do you usually like to do and hate to do in your winter holiday? Why?

    2. As a Grade Nine student , what will you do in this winter holiday?

     08.1 Part One

    I.

    1. John got the first prize in the 400 metre race last week. ( F)

    初三英语 ?7?

2. Tom felt very tired because he had done his homework for three hours.( D)

    3. Mary and her parents are visiting the Century Park. ( A)

    4. Uncle Wang likes fishing and he often goes fishing on weekends. (C)

    5. There was a basketball match between Class Five and Class Eight yesterday. ( E)

    II.

    6. M: Lily looks beautiful today.

     W: Oh! She is wearing a white T-shirt with some yellow flowers, a red skirt and a pair of black

    shoes.

     Q: What colour is Lilys T-shirt? (A) 7. M: Is it still raining outside now?

     W: No, the rain stopped a moment ago. Now the sun is shining.

     Q: What was the weather like just now? (A)

    8. M: May I take your order?

     W: Yes. Id like some fish and potatoes.

     Q: What is the woman doing? (C)

    9. M: Whats your plan after you finish school, Betty?

     W: Well, my parents want me to be a teacher, but Id prefer to be a reporter.

     Q: What does Betty want to be? (C)

    10. M: Sam is coming to the Shanghai Railway Station at 5:00. Its 4:30 now. Well be late.

     W: Lets call a taxi. Taxis are always quicker than buses.

     M: No, I think wed better take the underground. Its rush hour. Roads are too crowded.

     W: Good idea. The underground train stops at the railway station.

     Q: How will Sam come to Shanghai? (D)

    11. M: Why not go to visit the Science Museum today, Jenny?

     W: Im afraid we cant. It opens only from 2:00 to 5:00 on Wednesday afternoon.

     M: You mean we have to wait until tomorrow?

     W: I think so!

     Q: What day is it today? (A)

    12. M: Did you have the meeting yesterday afternoon?

     W: Oh, yes! I was almost asleep during that one-hour meeting.

     M: An hour? But it seemed much longer, at least two hours, I thought.

     W: Thats because it was too boring.

     Q: How long did the meeting last? (A)

    13. M: What time will the play begin tonight?

     W: Itll begin at half past seven. When shall we start?

     M: Seven oclock. OK?

     W: The traffic is usually very heavy at seven. Shall we start half an hour earlier?

     M: All right.

     Q: When will they set out for the theatre? (B)

    III.

    It was a sunny day. An old woman opened her window and looked out of it. She saw a man

    eating grass in the garden in front of her house. The old woman felt surprised and went out into the

    garden and asked the man, Are you very hungry? Yes, the man said. Im a poor man. I didnt

    have my breakfast today, and Im very hungry .

    初三英语 ?8?

The old woman thought for a moment then said to him, Come to the back of my house. And

    then she went in. The man smiled happily and went to the back of the house.

    The old woman opened the back door and said to the man, The grass is longer here behind the house. Please help yourself to it. After these words she went into her house.

    (14. F 15. F 16. F 17.T 18. F 19. T )

    IV.

    W: Dear, shall we go to see a movie at the weekend?

    M: Sure. Whats on this week?

    W: Let me see Oh, its Cold Mountain.

    M: Cold Mountain? Thats great! I heard it was very interesting.

    W: Really? Whats it about?

    M: Its a love story. It happened during the war.

    W: Whats great about it?

    M: The story is sad but interesting. It has won some awards for the best actress.

    W: I want to see it! Oh, it will first be shown tomorrow afternoon. M: Dont worry. It will be on for a week from January 25 to 31. W: How much is the ticket?

    M: 50 yuan for one person.

    W: Thats a little expensive, I think.

    M: Yes, it is. But its better than staying at home. Lets go and see it tomorrow. (20.Cold 21. love 22. actress 23. afternoon 24. January 25. Fifty/50)

    Part two

    26 D 27. B 28. B 29. A 30. A 31. A 32. D 33. C 34. D 35. B 36. B

    37. B 38. C 39. C 40. C

    41. C 42. A 43. B 44. F 45. E

    46. easily 47. pleasure 48. second 49. herself 50. unhappy

    51. Does..have 52. is there 53. spent writing 54. is taught 55. If arent

    Part three

    56-60 CDBFA

    61-65 FFTTT

    66-70 ADCAC

    71-76 BBCCDD

    77.differences 78. understand 79. even 80. music 81. during 82. live

    83. communicate

    84. starts with a sore throat

    85. aspirin, good rest, drink, water

    86. a week/ seven days/ a whole week

    87. The juice of lemons.

    88. of modern medicines/ he has modern medicines

    X. 注:写作必须看清楚两个问题中包含着三项内容。 (1) (本项扣分总和不得超过3分。)

    3 3个问题都一一作了回答,内容切题,意思连贯。

    初三英语 ?9?

     2 只回答了2个问题,内容基本切题,意思大致连贯。

     1 只回答了一个问题,内容不够切题,意思不够连贯,离题目要求较远。

     (2) (本项扣分总和不得超过3分。)

    每少5个词扣0.5, 依此类推。只写出个别单词、不成句子者不给分。

    每错扣0.5, 同一错误不重复扣分。扣分标准同

     (3)

    凡内容充实,不写废话,上下文连贯,用语规范,表达准确,无或少见语法错误,

    词汇、句型和句式运用恰当,多见好句型和习惯表达用语者,可给1分。

    两项总分达5分及以上者方可得1分;

     二)通篇句型、句式单一,词汇贫乏者,即使无语法错误,亦不予给1分。

    初三英语 ?10?

Report this document

For any questions or suggestions please email
cust-service@docsford.com